Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic l-a dat pe spate pe John McEnroe: "Cel mai bun din istorie la acest capitol!"

Cristian Mihală

Publicat 07/06/2023 la 12:39 GMT+3

John McEnroe și Mats Wilander au vorbit la superlativ de Novak Djokovic, după calificarea sârbului în semifinalele Roland Garros. Americanul îl consideră pe Nole cel mai bun jucător la retur din istorie.

Djokovic - Khachanov - Roland-Garros Rezumat

Novak Djokovic, locul trei în ierarhia tenisului masculin, s-a calificat marţi în semifinale la Roland Garros după un meci foarte spectaculos împotriva rusului Karen Hacianov, locul 11 mondial, de care a trecut în patru seturi, 4-6, 7-6 (7/0), 6-2, 6-4, după mai bine de trei ore şi 40 de minute de joc.
Djokovic, care are 36 de ani, a ajuns la a douăsprezecea lui semifinală la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat de două ori, în 2016 şi 2021. Sârbul a disputat marţi al 55-lea său sfert de finală în Marele Şlem, recordul fiind deţinut de elveţianul Roger Federer, cu 58 de prezenţe în această fază. Sârbul a atins de 17 ori sferturile de finală la Roland Garros (record absolut).
Prestația de ieri a lui Nole l-a încântat pe John McEnroe, care nu s-a ferit de cuvinte pentru a cataloga prestația acestuia. Fost număr unu mondial și de 7 ori câștigător de Grand Slamuri, fostul mare jucător american a explicat de ce Djokovic e cel mai puternic jucător la retur din toate timpurile.
"Djokovic e cel mai bun jucător la retur din istorie. Trimite tot înapoi, dar poate fi și devastator. Înainte, la începutul carierei, ne obișnuise cu faptul că trimitea înapoi orice minge, indiferent cât de multă presiune puneai pe el.
Acum, în ultimii 5 ani și ceva, nu e doar defensiv, intră în ofensivă total neașteptat cu retururi fulger. Îmi aduce aminte de Andre Agassi și Jimmy Connors, pe care îi consideram cei mai buni la retur din toate timpurile, dar e peste ei. Asta și pentru că e mai înalt și ajunge mai ușor la mingi", a explicat McEnroe pentru Eurosport.

Wilander, impresionat de capacitatea lui Djokovic de a-și ridica nivelul în momentele cruciale

Mats Wilander a fost la rândul său impresionat de Djokovic, dar din alt punct de vedere: Nole are capacitatea să se adapteze și să găsească punctele slabe ale adversarului și când nu e la 100%.
În plus, sârbul a demonstrat o dată în plus că, în condiții de presiune, gestionează perfect situația, neintrând nicio clipă în panică.
"Până în tie-breakul setului doi, Djokovic nu a jucat atât de bine, Karen a fost jucătorul mai bun. A fost mai calm, mai concentrat. Apoi, Novak ne-a arătat din nou că poate să își ridice nivelul enorm în momentele decisive.
A jucat perfect în tie-breakul setului doi, apoi a continuat pe aceeași linie, cu un tenis foarte deștept. E incredibil cum se poate adapta și cum reușește să își ridice nivelul și să își pună în dificultate adversarul și atunci când nu prinde cea mai bună partidă. Khachanov a făcut o partidă mare, dar nu a fost de ajuns. Te întrebi de ce e nevoie ca să îl învingi pe Novak", a spus Wilander.
picture

Djokovic, tiebreak perfect la Roland Garros! Khachanov, pe 0 în fața sârbului, la finalul setului 2

Fostul lider mondial vizează un nou succes pe zgura pariziană, pentru a obţine al 23-lea său titlu de Grand Slam, performanţă pe care niciun alt jucător din circuitul profesionist masculin nu a mai reuşit-o până acum. Pentru a ajunge în finală, Nole trebuie să treacă în penultimul act de Carlos Alcaraz, numărul unu mondial.
Miercuri, la Roland Garros sunt programate ultimele două partide din sferturile de finală la simplu masculin, în direct pe Eurosport 1: Alexander Zverev (Germania) - Tomas Etcheverry (Argentina) şi Casper Ruud (Norvegia) - Holger Rune (Danemarca).
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo