Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic l-a întrecut pe Nadal la încă un capitol important! Recordul stabilit de Roland Garros în 2023

Bianca Dumitru

Actualizat 15/06/2023 la 11:38 GMT+3

Novak Djokovic a intrat duminică seară în istoria tenisului, după ce s-a impus pentru a treia oară la Roland Garros și a cucerit cel de-al 23-lea său titlu de Grand Slam. În ciuda absenței unor jucători importanți, printre care se remarcă Rafael Nadal, turneul parizian a avut audiențe record.

Novak Djokovic nach seinem Sieg in Roland Garros

Credit imagine: SID

Novak Djokovic a câștigat, duminică, turneul de la Roland Garros și și-a trecut în palmares cel de-al 23-lea său titlu de Grand Slam. Sârbul l-a învins în finala de la Paris pe Casper Ruud, cu 7-6 (1), 6-3, 7-5, după 3 ore și 16 minute de joc, adjudecându-și astfel cel de-al treilea trofeu pe zgura pariziană.
LG, 10 ani
Acest articol este susținut de LG
După acest triumf, Djokovic a rescris istoria tenisului masculin și a stabilit mai multe recorduri, fiind felicitat de foarte multe voci importante ale sportului.
În urma desfășurării interesante a turneului parizian, în cadrul căruia, în semifinale, s-au înfruntat Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, Roland Garros a adunat cifre impresionante la capitolul audiență.
Chiar dacă din competiție au lipsit nume importante, printre care se remarcă Rafael Nadal, dar și Matteo Berrettini și Nick Kyrgios, Grand Slam-ul francez a avut audiențe mult mai bune decât anul trecut. De altfel, s-au înregistrat cele mai mari audiențe din 2012 și până în prezent.
Doar finala dintre Djokovic și Ruud a atras în medie 4,8 milioane de telespectatori, atingând un maxim de 6,5 milioane.
Acest trend ascendent în materie de audiență s-a remarcat și pe tabloul feminin. Finala dintre Iga Swiatek și Karolina Muchova a înregistrat 2,2 milioane de telespectatori, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 9 ani.
Citește și:

NOVAK DJOKOVIC NU SE CONSIDERĂ CEL MAI MARE JUCĂTOR DIN ISTORIE

După succesul de la Roland Garros, Novak Djokovic a devenit primul jucător din istorie care deține minim 3 trofee la fiecare dintre cele 4 turnee de Grand Slam.
În același timp, sârbul este singurul care a câștigat de cel puțin două ori fiecare turneu Masters și de azi a redevenit lider mondial, ajungând la 388 de săptămâni pe locul 1 ATP, un alt record absolut.
Cu toate acestea, Djokovic nu se consideră cel mai mare jucător din toate timpurile și a avut un discurs plin de modestie când a analizat, la rece, performanța sa fabuloasă.
"Nu vreau să spun că sunt cel mai mare, pentru că simt că, am spus-o și înainte, este lipsit de respect față de toți marii campioni din diferite epoci ale sportului nostru, care s-a jucat într-un mod complet diferit decât se joacă astăzi.
Așa că simt că fiecare mare campion al propriei sale generații a lăsat o amprentă uriașă, o moștenire imensă și a deschis calea pentru ca noi să putem juca acest sport într-o scenă atât de mare la nivel mondial.
De aceea, las astfel de discuții despre cine este cel mai bun pentru altcineva. Desigur, am o mare încredere în mine însumi pentru tot ceea ce sunt și cine sunt și ceea ce sunt capabil să fac.
Acest trofeu este, evident, o altă confirmare a calității tenisului pe care încă sunt în stare să-l produc", a declarat Novak Djokovic, într-un interviu acordat pentru Tennis Majors.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo