Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal va anunța mâine dacă va participa sau nu la Roland Garros. Mesajul transmis de echipa ibericului

Andrei Nicolae

Actualizat 17/05/2023 la 20:58 GMT+3

Prezența lui Rafael Nadal la Roland Garros s-a aflat sub semnul întrebării de câteva săptămâni, după ce "Matadorul" a amânat încontinuu participarea la diferite turnee de pe zgură. Potrivit informațiilor din echipa ibericului, Nadal va anunța mâine dacă va putea participa la marele șlem de la Paris.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Tenismenul de 36 de ani care a câștigat de 14 ori marele șlem de la Roland Garros va face un anunț cu privire la participarea sa la Paris mâine, de la ora 16:00 (n.r. ora Spaniei). Acest mesaj a fost transmis de echipa lui Nadal și preluat de numeroase publicații de tenis din lume.
Ibericul a amânat revenirea pe terenul de tenis după ce s-a accidentat la Australian Open în urmă cu patru luni, pentru a fi în formă 100% când se întoarce. Rafa le-a dat emoții fanilor săi, după ce nu a participat la niciun trofeu de pe zgură din acest an, precum Roma, Madrid, Monte Carlo sau Barcelona, însă suporterii săi și întreaga lume va afla verdictul mâine.
"Rafa Nadal va susține mâine o conferință de presă mâine la ora 4 după-amiaza la Academia Rafa Nadal de la MoviStar pentru a informa despre participarea sa la Roland Garros. Dacă va juca sau nu și motivele pentru oricare dintre variante vor fi comunicate doar mâine", este anunțul făcut de reprezentanții jucătorului spaniol.
Citește și:

Nadal, "regele" de la Roland Garros

Tenismenul are o istorie îndelungată pe zgura de la Paris care a început pe 23 mai 2005. Nadal avea atunci doar 18 ani și cucerea primul său mare șlem și în același timp primul trofeu de la Paris.
Hegemonia lui Rafa a mai continuat timp de trei ani, din 2006 până în 2008. În 2009 a fost eliminat surprinzător în turul al patrulea, însă un an mai târziu a început un nou șir de victorii incredibile, fiind încoronat campion din 2010 până în 2014. În următorii doi ani, Rafa a fost eliminat prematur și s-a retras în urma unei accidentări, însă au venit alte patru trofee cucerite consecutiv între 2017 și 2020. În 2021 a fost eliminat în semifinale, iar în 2022 a cucerit iar trofeul, ultimul de mare șlem de până acum.
Astfel, Nadal a obținut trofee la Roland Garros, devenind cel mai bun jucător de la Paris, dar și de pe zgură, având un palmares de 105 victorii și doar trei înfrângeri.

RAFA NADAL, AJUTAT LA ROLAND GARROS?! MCENROE CERE IMPLICAREA FFT

Patrick McEnroe a avansat de curând această ipoteză în podcastul său, Holding Court with Patrick McEnroe, care consideră că marele campion spaniol ar trebui să își poată păstra un loc printre principalii capi de serie ai turneului, chiar dacă poziția sa actuală din clasament este cu mult mai jos.
"A coborât până pe locul 14 în clasament. Acesta va fi un alt lucru interesant de urmărit. Federația Franceză de Tenis, care stabilește tragerea la sorți și capii de serie, s-a bazat întotdeauna pe reguli și clasamente. Dacă acestea nu s-au schimbat anul trecut, nu-mi pot imagina că îl vor plasa pe Rafa ca primul sau al doilea cap de serie, ceea ce sincer cred că ar trebui să facă, cel puțin în top 4, pentru că el va fi mult în afara top 10 la momentul turneului de la Roland Garros. Așadar, acesta este cel mai mare semn de întrebare la care cu toții vrem un răspuns", a transmis McEnroe.
Turneul de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, va avea loc între 28 mai şi 11 iunie. French Open poate fi urmărit în direct şi în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport şi în aplicaţia Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo