Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a comis o mare greșeală, după cucerirea Roland Garros. Dezvăluirea lui Becker

Cristian Mihală

Actualizat 16/06/2023 la 09:23 GMT+3

Boris Becker crede că Novak Djokovic a comis o mare greșeală, după ce a cucerit Roland Garros 2023. Sârbul a vorbit despre posibilitatea de a câștiga toate turneele de Mare Șlem de anul acesta, lucru care ar putea să îl coste în termeni de concentrare la Wimbledon, crede fostul său antrenor.

Top 5 puncte reușite de uriașul Djokovic la Roland Garros 2023

LG, 10 ani
Acest articol este susținut de LG
După ce a reușit să cucerească al 10-lea turneu la Australian Open, Djokovic a confirmat și pe zgura de la Paris, unde, în absența lui Rafa Nadal, nu a avut rival. Acum, pentru Nole urmează Wimbledon, unde s-a impus de 7 ori și unde nimeni nu pare în stare să îi facă față.
Inevitabil, s-a deschis discuția despre un istoric "Calendar Grand Slam", iar sârbul a recunoscut că e extrem de interesat de o astfel de bornă fără precedent în ultimul jumătate de veac. Abordarea aceasta l-a nemulțumit pe Boris Becker, fostul său antrenor, care e de părere că un astfel de setup mental ar putea să îl coste Wimbledonul. Nole nu are voie să meargă prea relaxat la All England Club, chiar dacă pleacă din postura de mare favorit.
În plus, numărul unu mondial pune o presiune suplimentară pe el cu dorința de a câștiga toate Grand Slamurile într-un an, este de părere fostul mare campion german. Nole a mai fost aproape de a reuși acest lucru acum 2 ani, dar Daniil Medvedev l-a împiedicat chiar în finala de la US Open.
"E o mare greșeală pentru Djokovic să se gândească de acum la calendar Grand Slam. Știm cu toții ce s-a întâmplat data trecută când a fost în fața acestei performanțe istorice: a clacat mental.
De aceea, cred că singurul lui obiectiv în acest moment ar trebui să fie Wimbledon. Înțeleg că omul vrea să doboare cât mai multe recorduri, dar nu ar trebui să se grăbească. Mai întâi e Wimbledon și ar trebui să își concentreze toate eforturile către acest turneu. Abia apoi te poți gândi la US Open", a explicat Becker pentru Eurosport.

Djokovic a admis că e tentat de "calendar Grand Slam"

Noul lider din clasamentul ATP pare să joace mai bine ca niciodată și va căuta să triumfe la Wimbledon și la New York, putând să devină primul tenismen care cucerește toate turneele de Grand Slam dintr-un an, după Rod Laver, în 1969.
"Mi-ar plăcea să am o nouă ocazie în New York. Desigur, trebuie să câștig Wimbledon, care e total un alt munte de urcat. Faptul că am câștigat ultimele 4 titluri la Wimbledon îmi dă o grămadă de încredere și abia aștept să încerc iar.
Iubesc să joc acolo, e un turneu de vis, întotdeauna l-am simțit așa. Dacă voi câștiga aici, atunci voi avea ocazia să fac istorie în New York. Am fost la un pas de istorie, dar am ratat-o în acel meci cu Medvedev (n.r. finala de la US Open 2021, câștigată de jucătorul rus cu 6-4, 6-4, 6-4).
Am simțit iubirea oamenilor din New York și a publicului de acolo. Am fost copleșit de emoții, de felul în care m-au primit în acea zi. Abia aștept să merg înapoi și să joc în New York", a declarat Djokovic, citat de Sportskeeda, după finala câștigată cu Ruud duminică.
Djokovic a ajuns 94 de titluri ATP odată cu succesul de la Roland Garros. Astfel, Nole l-a egalat pe Ivan Lendl în clasamentul celor mai multe trofee din toate timpurile, după Jimmy Connors (109) și Federer (103) și chiar în fața lui Nadal (92), aflat pe locul cinci. Dar Djokovic are un avantaj în turneele Masters 1000, cele nouă turnee considerate cele mai prestigioase din circuitul ATP în afara celor patru turnee de Grand Slam. Cele 38 de titluri ale sale reprezintă un record, depășindu-i pe Nadal (36) și Federer (28), și este singurul jucător care a câștigat de câte două ori cel puțin fiecare dintre cele nouă evenimente.
Novak Djokovic și-a luat o scurtă vacanță după triumful de la Roland Garros, urmând ca de săptămâna viitoare să se concentreze exclusiv pe pregătirea Wimbledon 2023. Sârbul nu va participa la vreun turneu înainte de All England Club, dar, chiar și așa, e mare favorit la Londra. Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 3-16 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo