Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, dezamăgit de publicul de la Roland Garros: "Mi se pare foarte lipsit de respect"

Nicu Savin

Actualizat 02/06/2023 la 22:31 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros, după ce a trecut în minim de seturi de Alejandro Davidovich-Fokina, scor 7-6(4), 7-6(5), 6-2. În timpul partidei, sârbul a fost huiduit de o parte a publicului pentru că s-a bucurat exagerat la câștigarea setului doi și apoi a cerut intervenția medicului. La final, Nole nu și-a ascuns dezamăgirea față de comportamentul fanilor

Mats Wilander râde de fanii francezi care l-au huiduit pe Novak Djokovic

Novak Djokovic are un parcurs fără greșeală la Roland Garros. După ce a trecut în minim de seturi de Alksandar Kovacevic și Marton Fucsovics, sârbul l-a învins cu același scor și pe Alejandro Davidovich-Fokina, jucător în fața căruia avea de luat o revanșă, după eșecul de anul trecut de la Monte Carlo. Ibericul l-a testat serios pe Nole, dar acesta a avut răspuns la toate provocările și s-a impus cu scorul final de 7-6(4), 7-6(5), 6-2, la capătul a 3 ore și 45 de minute de joc.
picture

Djokovic - Davidovich - Roland-Garros Rezumat

Partida a fost extrem de spectaculoasă, publicul de pe Chatrier savurând în dese rânduri multe puncte senzaționale ale celor doi combatanți. Primele două seturi au fost memorabile și au durat mai mult decât multe meciuri de la acest turneu (două ore și 50 de minute).
După ce și-a adjudecat a doua manșă la tie-break, Djokovic s-a descătușat și s-a bucurat ca și cum ar fi câștigat un meci mare. O parte din fani au început să-l huiduie pe sârb, iar fluierăturile s-au intensificat când acesta a cerut intervenția medicului.
picture

Djokovic, huiduit de francezi, după un time-out medical. Reacția ironică a sârbului

Novak Djokovic nu înțelege de ce o parte a publicului îl fluieră la Roland Garros

La conferința de presă de după meci, Djokovic a explicat că s-a simțit eliberat și de aceea a avut acea reacție după câștigarea setului doi. În același timp, Nole nu și-a ascuns dezamăgirea față de publicul parizian, deși a subliniant că cei mai mulți suporteri s-au comportat corect față de el de-a lungul timpului.
"Acea bucurie a fost atât de dură din mai multe motive. În primul rând, petrecem trei ore pentru două seturi. Nu-mi amintesc când am jucat ultima dată două seturi în acel timp. Poate cu Rafa Nadal. Condițiile de aici au fost foarte provocatoare la nivel fizic pentru amândoi, cu multe schimburi. Serviciul nu a fost un avantaj pentru niciunul dintre noi.
A fost un joc de-a pisica și șoarecele în fiecare punct. Am continuat să alergăm de la dreapta la stânga, înainte și înapoi. Mă făcea să lucrez la fiecare punct. Poate că ar fi fost mai corect dacă ar fi fost cel puțin patru seturi, pentru că a servit pentru primul și a avut șanse în al doilea. La un moment dat al meciului, am făcut trei greșeli duble într-un singur game. Se tot întâmplau lucruri ciudate.
Relația cu publicul parizian a fost suișuri și coborâșuri de-a lungul carierei mele. Mi-au oferit foarte mult sprijin în anii în care am pierdut aici în finală sau când nu eram deloc aproape de titlu. Am primit mult sprijin în acești ani și sunt recunoscător pentru asta. Am amintiri frumoase. Încă primesc acel sprijin. Majoritatea oamenilor vin să se bucure de tenis, darexistă grupuri de oameni cărora le place să te huiduie pentru tot ceea ce faci. Mi se pare foarte lipsit de respect și nu înțeleg. Dar este dreptul lor. Au plătit biletul și pot face ce vor. 99% din timp tac, dar sunt momente când unii oameni merită să li se răspundă.", a spus Djokovic la conferința de presă.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo