Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros 2023 | Când are loc tragerea la sorți. Patru românce sunt direct acceptate pe tabloul principal

Irina Aldea

Publicat 23/05/2023 la 17:33 GMT+3

Pregătirile pentru Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, au intrat în linie dreaptă. România are patru jucătoare direct acceptate pe tabloul principal, însă numărul acestora poate crește în funcție de rezultatelor sportivelor din calificări.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Meciurile de pe tabloul principal al ediției din 2023 a Roland Garros vor începe de pe 28 mai, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport. Al doilea turneu de Grand Slam al anului marchează punctul culminant al sezonului de zgură, iar acțiunea de la Paris se anunță de neratat anul acesta, când pare că există o competiție mult mai deschisă.
Pe tabloul masculin, șapte jucători au intrat direct pe tabloul principal datorită locului din clasament protejat, printre care se numără Lloyd Harris (47), Kyle Edmund (48), Hugo Dellien (73), Guido Pella (75), Jiri Vesely (94) și Gael Monfils (35). În mod întâmplător, același număr de jucătoare au beneficiat de același sistem de acces. Printre acestea se numără Anastasia Pavlyuchenkova (21 de ani), vicecampioana din 2021, și Elina Svitolina (27 de ani), care a revenit după nașterea primului ei copil. Jennifer Brady (14 ani), Daria Saville (54 de ani), Patricia Maria Țig (65 de ani), Sara Sorribes Tormo (68 de ani) și Kristina Kucova (90 de ani) sunt celelalte cinci jucătoare care revin pe teren cu clasament protejat.
CITEȘTE ȘI:

Roland Garros 2023 | Când are loc tabloul principal de la Roland Garros? Care e programul turneului

Tragerea la sorți a tablourilor de joc de la Roland Garros 2023 are loc joi, 25 mai, de la ora 15, ora României, potrivit unui comunicat al organizatorilor.
  • Duminică 28 - marți 30 mai - primul tur la simplu masculin și feminin
  • Miercuri 31 - joi 1 iunie - turul doi la simplu masculin și feminin
  • Vineri 2 - sâmbătă 3 iunie - turul al treilea la simplu masculin și feminin
  • Duminică 4 - luni 5 iunie - turul al patrulea la simplu masculin și feminin
  • Marți 6 - Miercuri 7 iunie - sferturile de finală la simplu masculin și feminin
  • joi 8 - vineri 9 iunie - semifinalele probei de simplu masculin și feminin
  • Sâmbătă 10 iunie - finala feminină de simplu
  • Duminică 11 iunie - finala de simplu masculin

Cine participă la Openul Franței?

În absența campionului absolut Rafael Nadal, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic se numără printre vedetele tenisului masculin care vor lua parte la turneul pe zgură major. Daniil Medvedev, proaspăt campion la Roma, va fi cap de serie numărul 2, ceea ce înseamnă că Djokovic și Alcaraz se pot întâlni în semifinale.
Iga Swiatek este favorită pe tabloul feminin, deși Aryna Sabalenka și Elena Rybakina au învins-o cel puțin o dată până acum în acest sezon. Dintre românce, Irina Begu și Sorana Cîrstea vor avea statut de cap de serie pe tabloul principal, 27, respectiv 31. Ana Bogdan (60 WTA) și Patricia Țig (721 WTA) vor participa și ele pe tabloul principal, în timp ce Gabriela Ruse și Miriam Bulgaru vor încerca să treacă de calificări.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo