Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic are un as în mânecă la Paris, Alcaraz va fi "total pregătit" – Alex Corretja

Irina Aldea

Publicat 23/05/2023 la 12:49 GMT+3

Novak Djokovic va lupta la Roland Garros pentru al 23-lea turneu de Grand Slam al carierei. Expertul Eurosport Alex Corretja crede că Djokovic va fi un "mare pretendent" datorită experienței sale și a mentalității de "campion". De asemenea, el spune că numărul 1 mondial, Carlos Alcaraz, va fi "total pregătit".

Djokovic, "rege" la Roland Garros. TOP 5 lovituri ale unei finale de poveste

Mentalitatea de "campion" și experiența lui Novak Djokovic îl pot face pe acesta să lupte pentru un al treilea titlu la Roland Garros, consideră Alex Corretja. Djokovic a câștigat titlul de la Paris de două ori și este unul dintre principalii candidați la ridicarea trofeului după retragerea lui Rafael Nadal, de 14 ori campion pe zgura pariziană.
Djokovic nu a avut cea mai bună pregătire pe zgură, pierzând prematur la Monte Carlo și la Banja Luka, înainte de a se retrage de la Madrid și apoi de a ajunge în sferturile de finală la Roma. Cu toate acestea, dintre cei mai buni jucători, el are de departe cea mai mare experiență la Roland Garros, iar expertul Eurosport Corretja crede că acest lucru va conta în lupta pentru recordul de 23 de titluri de Grand Slam.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic are un as în mânecă la Roland Garros, Alcaraz va fi "total pregătit", crede Alex Corretja

"Știe cum să câștige [la Roland Garros], a făcut-o deja de două ori și a câștigat atât de multe turnee majore, știe cum să facă față presiunii, chiar dacă nu a avut un sezon incredibil pe zgură. Merge încetul cu încetul și își va crește nivelul. Știe cum să fie favoritul turneului și cred că Novak va fi pregătit să se descurce bine. Sunt sigur că s-a pregătit în acest sezon și că va ajunge la Paris și își va găsi vârful de formă la acest turneu. Chiar dacă se va lupta în anumite momente, va găsi o cale. Este un campion.
Știe cum să facă față acelor momente în care există unele întrebări. Și apoi va fi pregătit pentru meciurile importante. Este foarte stabil, pentru că fizic este puternic și pentru că din punct de vedere mental este ca o mașinărie. Așa că știe cum să facă față acelor momente. Cred că dacă Novak nu va avea probleme, sunt sigur că va fi un mare pretendent la titlu" - Alex Corretja

Carlos Alcaraz, eliminat la țanc de la Roma

Djokovic va intra pe tabloul acestui turneu de Grand Slam ca al treilea favorit, după Daniil Medvedev și numărul 1 mondial Carlos Alcaraz. Spaniolul a fost într-o formă de joc fantastică în acest an, dar a suferit o înfrângere șocantă în ultima sa partidă de la Roma, în fața lui Fabian Marozsan, numărul 135 mondial. Corretja crede că această înfrângere nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Alcaraz.
picture

Marozsan, tiebreak fabulos cu Alcaraz, la Roma! Condus cu 4-1, maghiarul a revenit spectaculos

"Pentru mine a fost cel mai bun lucru care i se putea întâmpla", a declarat dublul finalist de la Roland Garros. "Acum, a avut timp liber, s-a odihnit și va fi mult mai proaspăt pentru Roland Garros. A petrecut câteva zile de relaxare și se antrenează din nou pentru a fi pregătit pentru turneu. Așa că nu există nicio alarmă, nu există îngrijorări, ci dimpotrivă. Îl pune în situația de a fi atent, pentru că toată lumea joacă foarte bine și poți fi surprins de oricine în turneu.
"Așa că eu cred că este un bun anunț pentru el să înțeleagă că trebuie să continue să își facă lucrurile lui, dar știind că toată lumea joacă bine. Cred că știa deja acest lucru, dar această înfrângere îl pune în situația de a spune 'OK, nu mă pot lăsa relaxat pentru că toată lumea joacă un tenis incredibil'". Corretja crede, de asemenea, că Alcaraz va face față presiunii de a fi cap de serie numărul 1 și principalul punct de interes al spaniolilor, cu Nadal absent.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo