Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros, ziua 13 | Ruud - Djokovic, marea finală de la Paris. Norvegianul l-a învins pe Zverev

Nicu Savin

Actualizat 09/06/2023 la 22:26 GMT+3

Roland Garros se apropie de punctul culminant! Iga Swiatek- Karolina Muchova va fi marea finală de la feminin, iar astăzi vom afla cine va juca cu trofeul pe masă la băieți. Novak Djokovic este primul jucător care li-a asigurat biletele pentrru ultimul act, după ce a trecut în 4 seturi de Carlos Alcaraz, care a fost serios afectat de probleme fizice.

Scene dramatice la Roland Garros! Alcaraz a pierdut un game pentru a putea primi îngrijiri medicale

UPDATE | Ruud s-a calificat în marea finală de la Roland Garros, după ce l-a dominat pe Zverev în ultimul set. Norvegianul s-a impus în ultimul act după doar 31 minute fără să îi cedeze vreun game adversarului său. Tenismenul nordic s-a impus astfel la capătul a 2 ore și 11 minute și merge mai departe în cea de-a doua finală consecutivă de la Paris și a treia de Grand Slam, per total. În ultimul act, Ruud va da peste Novak Djokovic, care l-a eliminat mai devreme pe Carlos Alcaraz în patru seturi. Cei doi s-au mai întâlnit de patru ori până acum, iar de fiecare dată s-a impus sârbul.
Finala masculină de la Roland Garros va avea loc duminică, 11 iunie, începând cu ora 15:00, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
UPDATE | Ruud și-a majorat avantajul în semifinala cu Zverev și s-a impus și în setul secund, după un joc mai echilibrat. Cei doi au mers cap la cap până la 3-3, însă Zverev și-a pierdut serviciul, iar norvegianul nu i-a iertat greșeala neamțului și a profitat de ea. Tenismenul nordic s-a impus după 50 de minute cu 6-4. Favoritul cu numărul patru este la un set distanță de a doua finală consecutivă de la Paris.
UPDATE | Casper Ruud și-a adjudecat primul set din semifinala cu Alexander Zverev cu scorul de 6-3. Norvegianul a făcut break-ul la 2-0, însă și-a pierdut imediat serviciul și el în game-ul următor. Scenariul s-a repetat din nou în rândul neamțului, care și-a cedat și el serviciul, iar din acel moment Ruud nu a mai greșit și s-a impus în primul act al partidei care decide cel de-al doilea finalist de la Roland Garros 2023.
UPDATE | A început semifinala a 2-a de la Roland Garros. Alexander Zverev și Casper Ruud se duelează pe arena Philippe Chatrier pentru un loc în ultimul act, acolo unde s-a calificat deja Novak Djokovic.
UPDATE | Novak Djokovic - Carlos Alcaraz a fost cel mai așteptat meci al anului, iar cei doi jucători au oferit un spectacol agreabil în primele două seturi. Din păcate, risipa de efort depusă de iberic în multe momente i-a fost "fatală". La 1-1 în setul 3, ibericul a rămas "înțepenit" pe teren, acuzând probleme la gamba piciorului drept. El nu putea cere intervenția medicului decât la pauza de după game-ul 3 și a decis să renunțe la game-ul în care urma să servească pentru a putea fi îngrijit. Astfel, Djokovic a făcut un break fără să joace și de acolo totul s-a năruit pentru Alcaraz.
Acesta a făcut eforturi mari și a refuzat să abandoneze, dar era clar că nu mai poate concura. De altfel, Carlitos a mai câștigat doar un game din momentul accidentării, Djokovic impunându-se cu scorul final de 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.
Așadar, Novak Djokovic s-a calificat pentru a 7-a oară în carieră în finala Roland Garros. Sârbul s-a impus în 2016 și 2021 și are ocazia de a deveni primul jucător din istorie care ajunge să câștige minin de 3 ori fiecare dintre cele 4 turnee de Grand Slam.
Succesul de azi a fost al 100-lea consecutiv pentru Djokovic la turneele de Grand Slam în meciurile în care a câștigat primul set. Ultima dată când Nole pierdea în aceste condiții a fost în finala US Open din 2016, contra lui Stan Wawrinka.
UPDATE | Carlos Alcaraz a rămas pe teren, dar e clar că fizicul nu-i mai permite să concureze la nivel optim. Djokovic are 4-0 în setul 4 și se îndreaptă către finală.
UPDATE | Carlos Alcaraz a stat minute bune la vestiare, dar a decis să revină pe teren și să încerce să continue partida. Limbajului trupului arătat de iberic nu este însă tocmai încurajator.
UPDATE | Djokovic a câștigat setul 3 cu 6-1 și rămâne de văzut dacă Alcaraz va putea sau nu să continue partida.
UPDATE | Carlos Alcaraz suferă în continuare din punct de vedere fizic. Ibericul se mișcă cu greu pe teren și are mari dificultăți la serviciu. Setul doi este compromis pentru liderul mondial, Djokovic având un avantaj de 5-1. Problema mai mare este că Alcaraz nu mai poate alerga aproape deloc, iar pericolul unui abandon este iminent.
UPDATE | Drama continuă pe Chatrier. La 1-1 în setul 3, Carlos Alcaraz a acuzat probleme musculare și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ibericul nu putea cere intervenția medicului decât la pauza de după game-ul 3 și a decis să renunțe la game-ul în care urma să servească pentru a putea fi îngrijit. Astfel, Djokovic a făcut un break fără să joace și servește acum la 2-1 pentru el.
picture

Scene dramatice la Roland Garros! Alcaraz a pierdut un game pentru a putea primi îngrijiri medicale

UPDATE | Carlos Alcaraz a restabilit egalitatea la seturi. Ibericul s-a impus cu 7-5 în actul secund, care a durat o oră și 12 minute. Ibericul a reușit câteva puncte absolut fenomenale, care au stârnit ovații din tribune.
picture

Alcaraz e U-LU-I-TOR! L-a exasperat pe Djokovic cu defensiva sa și a câștigat un punct fabulos

UPDATE | Dramatismul atinge cote maxime pe Chatrier! Carlos Alcaraz a avut 5-3, dar nu a reușit să închidă setul pe propriul serviciu. ibericul a condus apoi cu 40-0 pe serviciul lui Nole, dar sârbul a salvat toate cele 3 mingi de set și a egalat la 5. Pe parcursul actului secund Nole a acuzat și ceva probleme medicale la cot, cerând intervenția medicului.
picture

Djokovic, în suferință în setul 2 al meciului cu Alcaraz de la Roland Garros! Ce s-a întâmplat

UPDATE | Setul doi este mult mai echilibrat decât primul. Carlos Alcaraz și-a ridicat nivelul de joc și a reușit una dintre loviturile turneului, una care a stârnit apaluze chiar și din partea lui Djokovic. În acest moment scorul este 3-3 în setul secund.
picture

Carlos Alcaraz, lovitura turneului, la Roland Garros! Reacție de milioane a lui Novak Djokovic

UPDATE | Novak Djokovic a câștigat primul set al duelului cu Alcaraz, scor 6-3. Nole a luat avans în startul meciului și a reușit să și-l păstreze, deși ibericul a dat semne de revenire și a reușit unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale meciului.
picture

Carlos Alcaraz, pe modul Rafa Nadal în duelul cu Djokovic! Defensivă de fier și passing de zile mari

UPDATE | Novak Djokovic a început mai bine partida cu Alcaraz. Sârbul a reușit primul break al meciului după un punct fenomenal. Nole conduce cu 4-2 în primul set.
picture

FAN-TAS-TIC! Așa a făcut Djokovic primul break al meciului cu Alcaraz din semifinalele Roland Garros

UPDATE | Așteptarea a luat sfârșit! Super-duelul dintre Carlos Alcaraz și Novadk Djokovic, din semifinalele Roland Garros, stă să înceapă pe arena Philippe Chatrier!
Știrea inițială
Au mai rămas 3 zile de concurs la Roland Garros. Joi s-a stabilit finala feminină, care le va aduce față în față pe Iga Swiatek și Karolina Muchova. Poloneza a trecut cu bine de cel mai serios test la care a fost supusă în acest turneu, contra braziliencei Beatriz Haddad Maia, scor 6-2, 7-6(7), în timp ce Muchova a învins-o dramatic pe Aryna Sabalenka, scor 7-6(5),6-7(5), 7-5, revenind uluitor în decisiv, de la 2-5, 30-40.
La fel ca în competiția feminină, și la masculin vom avea parte de o finală în premieră la Paris. Prima și cea mai așteptată semifinală este cea dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, o confruntare considerată de mulți specialiști cel mai tare meci al anului.
picture

Novak Djokovic e în careul de ași la Roland Garros! Sârbul, testat serios de Karen Khachanov

Cei doi s-au mai înfruntat o singură dată în circuit, anul trecut la Madrid, atunci când ibericul a avut câștig de cauză, impunându-se 7-6 (5) în setul decisiv. Vineri vom avea fără doar și poate o bătălie pe cinste, înaintea căreia Alcaraz pleacă cu prima șansă ținând cont de forma de moment, dar e clar că Djokovic nu poate fi scos din calcule în niciun moment.
Care va fi marea finală de la Roland Garros 2023?

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz - Novak Djokovic și Alexander Zverev - Casper Ruud, partidele care vor decide finala masculină

Cu toate că Nole are de partea lui experiența și joacă perfect sub presiune, mulți specialiști îl consideră favorit pe Alcaraz în disputa de mâine. De această opinie este și Alex Corretja, care a explicat cum trebuie să joace Carlitos pentru a-l învinge pe sârb.
"Cu toții așteptăm marea înfruntare dintre Carlitos și Novak. Sunt sigur că nu îi va fi ușor lui Alcaraz, dar am încredere în el că poate face o partidă mare. Toți spaniolii cred asta, îl văd pregătit. Dar sunt sigur că va suferi, nu e niciodată ușor să îl învingi pe Djokovic într-o partidă care se joacă după sistemul cel mai bun din 5 seturi.
Carlitos are nevoie să fie răbdător, trebuie să își facă jocul propriu. Nu trebuie să schimbe nimic, are nevoie să fie conștient că Nole va da totul pentru această partidă și îl va angrena în schimburi lungi.
Carlos trebuie să dicteze ritmul, să joace agresiv, dar să nu se grăbească. E dificil să păstreze același nivel pentru două ore și jumătate - trei ore, dar am încredere că o va putea face. Are nevoie și de creativitate și trebuie să înțeleagă că nu are cum să caute lovituri câștigătoare în fiecare schimb. Novak e stabil, are mare experiență și va juca lung, încercând să îl scoată din ritm pe Alcaraz. Dar, dacă găsește un mix bun între răbdare, scurte și lovituri direct câștigătoare, cred că poate fi considerat favorit. Va fi o întâlnire titanică, o mare bătălie", a explicat Corretja pentru Eurosport.
Până în penultimul act, Carlos Alcaraz a trecut la Paris de Cobolli, Daniel, Shapovalov, Musetti și Tsitsipas, cedând un singur set în partida din turul al doilea. De cealaltă parte, Djokovic i-a surclasat în drumul său spre semifinale pe Kovacevic, Fucsovics, Davidovich Fokina, Varillas și Khachanov, cedând de asemenea un singur set, în meciul din sferturile de finală.
picture

Carlos Alcaraz - Stefanos Tsitsipas, în sferturi la Roland Garros. Rezumatul meciului

Djokovic a jucat 6 finale la Roland Garros până acum, câștigând două dintre ele, în 2016 și 201. În schimb, Alcaraz este pentru prima dată în semifinale la Paris și vizează a doua sa finală de Grand Slam, după ce de la US Open 2022, în care l-a învins pe Casper Ruud și a devenit cel mai tânăr lider mondial din istorie.
În cealaltă semifinală se întâlnesc Casper Ruud, favoritul numărul 4 și finalist anul trecut la Paris, și Alexander Zverev, cap de serie numărul 22. Din cele patru meciuri pe care cei doi le-au disputat în circuit, germanul a câștigat trei, dar norvegianul s-a impus ultima dată, la Miami anul trecut, în trei seturi. Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre cei doi pe zgură.
picture

Rezumatul partidei Casper Ruud - Holger Rune, din sferturile Roland Garros

Chiar dacă ambii sunt jucători foarte buni pe zgură, puțină lume anticipa o confruntare între ei în această fază atât de avansată, asta pentru că rezultatele lor la turneele premergătoare nu au fost cele mai bune. Totuși, fiecare a profitat de traseul favorabil și au ajuns relativ ușor în penultimul act. Pentru Zverev este a 3-a semifinală consecutivă la Paris, dar germanul nu a jucat niciodată în finală. În schimb, Ruud a fost prezent în ultimul act de anul trecut, însă nu a avut replică în fața lui Rafa Nadal.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol