Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alegerea ireală a lui Tsitsipas când a fost întrebat cine va câştiga Roland Garros: "Vorbesc serios"

Cristian Mihala

Publicat 25/05/2024 la 09:40 GMT+3

Stefano Tsitsipas are un pariu incredibil pentru Roland Garros 2024. El l-a nominalizat pe Alejandro Davidovich Fokina drept posibil campion şi a menţionat că nu glumeşte. Într-adevăr French Open pare mai deschis ca niciodată, dar pare de domeniul fantasticului ca ibericul să aibă vreo şansă reală la titlu.

Stefanos Tsitsipas, Barcelona 2024

Credit imagine: Getty Images

Stefanos Tsitsipas nu încetează să uimească pe toată lumea cu fiecare apariție în fața presei. Nu putea fi altfel nici la conferinţa de presă premergătoare Roland Garros: grecul s-a declarat foarte încântat de ceea ce poate face în următoarele două săptămâni, și-a evidențiat marile îmbunătățiri ale jocului din ultimele luni și a vorbit deschis despre relația sa cu Paula Badosa, punctând că s-a împăcat cu aceasta, după o ruptură de 3 săptămâni.

Davidovich-Fokina, pariul lui Tsitsipas pentru Roland Garros 2024

Cel mai surprinzător răspuns a venit însă când jurnaliştii l-au întrebat despre cât de deschis e tabloul în acest an. Lui Stefanos i s-a cerut să menţioneze un favorit, în contextul în care Alcaraz şi Sinner vin după accidentări, Nadal a jucat foarte puţin în ultimii doi ani, Djokovic e complet ieşit din formă, iar Medvedev nu se împacă deloc bine cu zgura. Răspunsul jucătorului elen: Alejandro Davidovich Fokina.
"Vom avea meciuri foarte strânse anul acesta. Dacă ar fi să numesc un favorit la titlu, aș spune că Alejandro Davidovich Fokina e favoritul meu", a comentat grecu. După ce a auzit râsete din sală, din partea jurnaliştilor, Tsitsipas a ţinut să precizeze că nu glumeşte: "Vorbesc serios".
Probabil că Tsitsipas a glumit, totuşi, neexistând vreun argument solid pentru care spaniolul să aibă speranţe reale pentru un titlu de Grand Slam. Extrem de talentat, Fokina clachează aproape întotdeauna în momentele tensionate ale partidelor, fiind unul dintre cei mai slabi jucători din punct de vedere al pregătirii mentale.
În afara top 30 ATP în acest moment, Davidovich-Fokina are cel mai bun rezultat la un Grand Slam un sfert de finală, chiar la Roland Garros, în 2021. Atunci, el l-a eliminat dramatic pe Ruud, în 5 seturi, dar avea să piardă fără drept de apel în faţa lui Zverev (4-6, 1-6, 1-6).
Ibericul are în palmares o finală de ATP 1000 pe zgură, la Monte Carlo (când l-a învins pe Djokovic), dar în ultimele luni nu a etalat un joc convingător, nereuşind să treacă în 2024 de turul 3 la niciunul dintre turneele importante la care a participat.
Fokina va debuta la Roland Garros contra monegascului Valentin Vacherot, dar în turul secund probabil că parcursul său se va opri, în faţă urmând a-i ieşi Casper Ruud, finalist în ultimii doi ani la Roland Garros.
În ceea ce îl priveşte pe Tsitsipas, acesta pare poziţionat ideal pentru un rezultat mare, dacă judecăm după forma ultimelor luni. Grecul are trei finale în 2024 şi e campionul de la Monte Carlo, însă sorţii nu au fost blânzi cu el la tragerea la sorţi: Stefanos ar trebui să treacă de Alcaraz şi Sinner în drumul spre o eventuală nouă finală la Paris (după cea pierdută în 2021, când l-a condus cu 2-0 la seturi pe Djokovic).
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo