Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bartoli, după ce a stat de vorbă cu Nadal: "Cu siguranță o să îl bată pe Zverev". Cum a convins-o "Matadorul"

Cristian Mihala

Actualizat 27/05/2024 la 09:14 GMT+3

Marion Bartoli, campioana de la Wimbledon 2013, a realizat un interviu cu Rafa Nadal înainte de Roland Garros 2023. Deși are o misiune incredibil de grea în duelul de azi, cu Zverev, "Matadorul" nu doar că e convins că va câștiga, dar a reușit să o determine și pe fosta mare campioană din Hexagon să creadă același lucru.

Zverev - Nadal, meci uriaș în turul 1 la Roland Garros! Confruntarea de foc va fi luni pe Eurosport

După Barcelona, unde a recunoscut că nu a forțat în setul doi cu De Minaur, simțind că al său corp e la limită, Nadal anunța: "Dacă există un turneu pentru care merită să dau totul și să mor, acela este cel de la Paris".
Turneele de la Madrid și Roma nu fost atât de bune pe cât și-ar fi dorit cel mai mare jucător din istorie pe zgură, dar cu fiecare zi care trece Nadal se află mai aproape de o formă de top, care să îi ofere șanse în duelurile cu adversarii tari. Din păcate, a fost urmărit de ghinion la tragerea la sorți de la Roland Garros, numărul 4 ATP, Alexander Zverev, ieșindu-i în cale în primul tur, dar ibericul e gata să dea totul pe teren pentru a fi cât mai competitiv.
"Avem garanții că va rezista la eforturi în meciuri de cinci seturi. Rafa va muri, va merge la 100% și va da totul", a explicat Moya, antrenorul său, înainte de duelul cu Zverev.
Încrederea guvernează echipa lui Nadal și convingerea avută de "Matador" că poate face un nou turneu memorabil e molipsitoare. Prezentă aseară pe platoul Amazon Prime Video, alături de Fabrice Santoro și Jo‐Wilfried Tsonga, Marion Bartoli, care a susținut un interviu cu Rafael Nadal pentru canalul american, și-a exprimat sentimentele înainte de mult așteptata ciocnire dintre spaniol și Alexander Zverev din primul tur de la Roland‐Garros (azi, după ora 16:00, pe Eurosport și în aplicația Eurosport).
"Am simțit o mare încredere și dorință în el. Rafa va arăta asta pe teren, scopul lui nu este să-și spună: "Sunt fericit să mai fiu aici o dată". Asta am simțit în adâncul sufletului când l-am intervievat.
Aspectul lui și expresiile corporale au fost foarte interesante: este atât de hotărât încât el este convins că va câștiga meciul cu Zverev. Și m-a dus acolo, în această emoție. Am ieșit din acel interviu și mi-am spus: "Cu siguranță o să câștige, cu siguranță o va face". Și, dacă ne gândim bine, de ce nu ar face-o: a jucat 115 meciuri la Roland Garros și a câștigat 112. Și când Zverev va fi pe teren și îl va auzi pe Marc Maury (n.r. crainicul arenei) în timpul încălzirii enumerând victoriile și palmaresul lui Nadal, nu îmi pot imagina ce va fi în sufletul lui", a spus Bartoli.

Nadal - Zverev, "meciul care oprește lumea în loc", în turul 1 la Roland Garros

"Va fi partida care opreşte lumea în loc", a anunţat Alex Corretja, dublu finalist la Roland Garros, după tragerea la sorţi, iar expertul Eurosport nu e departe de adevăr, ciocnirea dintre cei doi fiind probabil cel mai aşteptat meci din istorie într-un prim tur de turneu de Grand Slam.
După ce sâmbătă 10.000 de oameni au umplut până la refuz arena Suzanne Lenglet, pentru a asista la un antrenament al lui Rafa, Chatrier va fi cu siguranță neîncăpător. La dispută va asista și Carlos Alcaraz, cel mai tânăr număr unu mondial din istorie, ibericul fiind, evident, mare fan al celui mai mare jucător din toate timpurile pe zgură.
"Pentru mine este un privilegiu să împart același vestiar cu Rafa, e o bucurie enormă să fiu în același turneu cu el. Sunt un mare fan al său și bineînțeles că voi urmări partida cu Zverev, îmi voi face programul de așa natură pentru a putea urmări meciul de pe Philippe Chatrier. Vreau să văd cu ochii mei acest duel, nu vreau să ratez niciun punct", a spus Alcaraz după calificarea în turul secund la Roland Garros.
Cei doi mari campioni spanioli sunt pe jumătăți diferite de tablou, așa că se pot întâlni doar în finală. Dacă murcianul e principalul favorit la titlu în opinia bookmakerilor, "Matadorului" îi va fi aproape imposibil să ajungă în ultimul act. Totuși, vorbim de omul cu 14 finale la Roland Garros, toate câștigate, Nadal impunându-se în 80 din ultimele 80 de meciuri de la Paris cu un adversar care nu poartă numele de "Djokovic".
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo