Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia luată de Rafa Nadal, după ce a aflat că îl va întâlni pe Zverev în primul tur la Roland Garros

Cristian Mihala

Actualizat 24/05/2024 la 09:23 GMT+3

Rafael Nadal trebuia să joace un set de antrenament azi împotriva lui Alexander Zverev, în ceea ce trebuia să fie cel mai puternic test al săptămânii înainte de Roland Garros. Cum cei doi se vor întâlni în primul tur de la French Open, "Matadorul" a decis să anuleze antrenamentul contra germanului.

Rafael Nadal réconforte Alexander Zverev, après sa lourde chute en demi-finale de Roland-Garros, en 2022

Credit imagine: Getty Images

La probabil ultima sa prezență pe tabloul principal de la Roland Garros, Rafa Nadal speră să facă o figură frumoasă. Premisele pentru un al 15-lea titlu la Paris nu erau foarte mari, în contextul în care cel mai mare jucător din istorie pe zgură nu mai pășise de peste 700 de zile pe Philippe Chatrier, iar pegătirea pentru French Open nu a fost nici pe departe cea pe care și-o dorise.
Șansele unui parcurs lung în "templul" său, în 2024, au scăzut dramatic după ce sorții i l-au adus ca adversar în primul tur pe Alexander Zverev, unul dintre cei mai în formă jucători din lume. Neamțul vine după cucerirea trofeului la Roma și vrea să facă uitat abandonul din semifinalele Roland Garros 2022. Atunci, germanul a jucat de la egal la egal cu Rafa pentru două seturi, dar s-a accidentat grav la scorul de 7-6, 6-6 pentru iberic. Au urmat două operații și un an pierdut, dar cel mai mult probabil că l-a durut pe Sascha faptul că a ratat la mustață un nou titlu de Grand Slam. Zverev a declarat ulterior că simțea că va câștiga duelul contra "Matadorului", iar finala ar fi fost probabil o formalitate (Nadal s-a impus în ultimul act cu 6-3, 6-3, 6-0 în fața lui Ruud).
Azi, Nadal și Zverev trebuiau să fie față în față într-un set de antrenament, pe zgura de la Roland Garros, în ceea ce ar fi reprezentat ultima repetiție înainte de startul turneului. Doar că sorții au fost cruzi cu cei doi, tragerea la sorți de ieri aducându-i față în față încă din primul tur. Rafa a decis astfel să anuleze ședința de pregătire de azi, nedorind să îi ofere informații suplimentare adversarului despre nivelul lui.

Nadal poate transforma ghinionul în noroc la Roland Garros 2024

Chiar dacă va pleca având șansa a doua luni sau marți, când va intra pe Philippe Chatrier pentru duelul din prima manșă a turneului, Nadal a arătat în această săptămână mult mai bine decât la Roma, unde a fost eliminat rapid de Hurkacz. "Matadorul" i-a întâlnit în ultimele zile, în câte un set de antrenament, pe Korda, Wawrinka și Medvedev și s-a impus de fiecare dată. Evident, a fost vorba de un singur set și intensitatea nu a fost cea mai ridicată, dar e limpede că Rafa poate fi un adversar redutabil pentru Zverev la începutul săptămânii viitoare.
De menționat că acest ghinion uriaș al lui Nadal (el știa că va da peste jucători puternici, nefiind cap de serie, dar spera să îi evite pe Djokovic, Sinner, Alcaraz, Zverev sau Tsitsipas în primele tururi, pentru a-și construi forma și a căpăta încredere) se poate transforma într-o adevărată binecuvântare, dacă trece de Sascha. Îi va prelua acestuia traseul și are șansa de a nu fi pe aceeași jumătate de tablou cu Sinner, Alcaraz și Tsitsipas. Djokovic îi poate fi adversar în semifinale, iar mulți specialiști sunt de părere că, dacă Rafa va trece de prima săptămână, va fi greu de oprit.
"Dacă Rafael este puțin norocos și ajunge în a doua săptămână, aproape că aș paria pe el să câștige titlul. E fundamental pentru el să aibă noroc la tragere și să aibă câțiva adversari accesibili, pentru a intra în ritmul competiției", spunea unchiul Toni înainte de tragerea la sorți.
7-3 este scorul întâlnirilor directe Nadal - Zverev, două dintre victoriile germanului venind în sală, unde forehandul lui Rafa nu deranjează. Totuși, Sascha l-a învins o dată pe "regele zgurii" și pe suprafața roșie: în sferturi la Madrid, în 2021, scor 6-4, 6-4.
Traseul virtual al lui Nadal la Roland Garros 2024
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.


Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo