Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem, eliminat în calificări la Roland Garros! Mesaj emoționant, după ultimul meci al carierei la Paris

Nicu Savin

Publicat 22/05/2024 la 17:35 GMT+3

Dominic Thiem a fost învins de Otto Virtanen în turul al doilea al calificărilor de la Roland Garros, scor 2-6, 5-7. Astfel, austriacul a jucat ultimul meci al carierei pe zgura pariziană, unde a jucat două finale. La final, organizatorii i-au pregătit un moment special și i-au oferit un trofeu de onoare pentru activitatea sa la Grand Slam-ul din capitala Franței.

Thiem, "spectator" la lovitura anului în tenis! Tweener fabulos în calificările de la Roland Garros

Dominic Thiem nu a primit wild-card la Roland Garros, astfel că a fost nevoit să joace în calificări la ultima sa prezență la Paris. Din păcate pentru el, austriacul nu a reușit să ajungă pe tabloul principal, fiind învins clar în runda a 2-a a calificărilor de finlandezul Otto Virtanen, scor 2-6, 5-7.
Așadar, Thiem a părăsit într-un mod nedorit turneul la care a jucat două finale la rând, în 2018 și 2019, după ce în 2016 și 2017 s-a oprit în semifinale.
Chiar dacă a fost vorba de un meci din calificări, publicul parizian a fost prezent în număr mare pe arena Suzanne-Lenglen, iar la final l-a aplaudat în picioare pe Thiem. Organizatorii erau pregătiți și ei de un eșec al austriacului și la final i-au dedicat un moment special. Thiem nu a reușit să cucerească vreun trofeu la Paris, dar a primit unul de onoare, chiar de la Amelie Mauresmo, directoarea Grand Slam-ului din capitala Franței.

Dominic Thiem, mesaj emoționant, după ultimul meci al carierei la Roland Garros

Vizibil emoționat, Dominic Thiem a avut un mesaj plin de compasiune pentru fanii francezi și a dezvăluit că Roland Garros va rămâne un turneul cu totul special pentru el, chiar dacă singurul Grand Slam al carierei l-a câștigat la US Open.
"Vă mulțumesc pentru ziua de azi și, de asemenea, pentru cea de acum două zile... a juca în calificări pe o arenă plină, pe Suzanne Lenglen, de unde am atât de multe amintiri grozave a fost un rămas bun deosebit de la Roland Garros. Mulțumesc tuturor celor care au venit și mi-au oferit un sprijin atât de mare... Există într-adevăr o legătură specială, o relație specială cu acest turneu... Am avut atât de multe rezultate grozave, amintiri și experiențe pe aceste terenuri. Este Grand Slam-ul cu cele mai bune rezultate ale mele. M-am bucurat de fiecare an de acest turneu... mulțumesc mult pentru toate amintirile... vor dura o viață întreagă", a spus Thiem.
Dominic Thiem a debutat la Roland Garros în 2014, când a trecut de primul tur, dar a fost învins în runda a 2-a de Rafa Nadal. În total, austriacul a adunat 10 prezențe consecutive pe tabloul principal la Paris și își va termina cariera cu un bilanț de 28 de victorii și 10 înfrângeri. La ultimele 3 ediții nu a reușit să treacă de primul tur, după ce ajunsese cel puțin în sferturi în 5 ani consecutivi, între 2016 și 2020.
Austriacul de 30 de ani se va retrage la finalul acestui sezon, după ce s-a convins că nu mai poate reveni în elită. Paradoxal, problemele sale medicale, care l-au afectat și mental, au început imediat după cel mai mare triumf al carierei, la US Open 2020, când a și atins cea mai înaltă poziție în lume, locul 3. De altfel, succesul de la Flushing Meadows a fost al 17-lea și ultimul al carierei sale la un turneu ATP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo