Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fiul unui fost campion mondial, calificare în premieră pe tabloul Roland Garros! A revenit de la set și 3-5

Dani Morar

Publicat 24/05/2024 la 16:12 GMT+3

Roman Andres Burruchaga s-a calificat în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam, ajungând în turul 1 la Roland Garros, după o victorie senzațională. Fiul fostului campion mondial, Jorge Burruchaga (Argentina - 1986), a revenit de la set și 3-5 și s-a impus în fața lui Jozef Kovalik.

Roman Andres Burruchaga

Credit imagine: Getty Images

Roman Andres Burruchaga scrie istorie la Roland Garros, acolo unde a reușit să treacă de runda calificărilor și să ajungă în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam.
Fiul fostului campion mondial, Jorge Burruchaga (Argentina - 1986), a revenit de la set și 3-5 și s-a impus în fața lui Jozef Kovalik cu scorul de 4-6, 7-6, 6-4, după 2 ore și 27 de minute de luptă.
Tenismenul de 22 de ani l-a învins în primul tur al calificărilor pe chinezul Juncheng Shang (89 ATP) cu scorul de 6-4, 7-6 (5), după două ore și 6 minute de joc, iar în turul secund de la Paris a trecut de japonezul Yasutaka Uchiyama, administrându-i un scurt 6-2, 6-4.
La vârsta de 11 ani, Roman Burruchaga a trebuit să ia o decizie crucială și să aleagă între două sporturi la care avea talent în egală măsură: fotbal și tenis. Moștenirea fotbalistică l-ar fi putut convinge, mai ales că tatăl său, Jorge, face parte dintr-un grup select de fotbaliști care au marcat un gol într-o finală de Cupă Mondială. Totuși, dragostea lui Roman pentru tenis a fost mai mare. Astăzi, acea decizie pe care a luat-o în urmă cu mai bine de un deceniu dă roade: a câștigat primele sale meci într-un turneu de Grand Slam, în calificări, și s-a calificat în premieră pe tabloul principal.
Citește și:

Roman Andres Burruchaga, în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam

La începutul acestui an, Roman Andres Burruchaga a obținut prima sa victorie la nivel de circuit ATP, la turneul ATP 250 de la Cordoba, învingându-l pe fostul număr 8 ATP, Diego Schwartzman cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4. Asta spunea Burruchaga Junior la acel moment: "Tatăl meu a venit astăzi, a vrut să mă vadă aici. Sunt foarte fericit că este alături de mine și mă susține mereu", a declarat jucătorul în vârstă de 22 de ani.
Cordoba este un loc special pentru întreaga familie Burruchaga. Jorge a marcat primul său gol în prima divizie din Argentina pe stadionul Mario Alberto Kempes în 1982. În 2024, la câțiva metri distanță de terenul central al Cordoba Open, în același loc, Roman și-a făcut debutul în circuit câștigând.
Când a ales tenisul, Roman a dezvăluit că nu a simțit nicio presiune. Faptul că tatăl său a fost campion mondial cu echipa națională a Argentinei și că este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria Argentinei a fost un privilegiu. Așa cum a fost întotdeauna, și la Cordoba, Jorge a semnat autografe și a făcut poze cu fanii. Burruchaga Jr. a crescut văzând aceste demonstrații de afecțiune a publicului și le-a folosit ca pe o sursă de inspirație:
"Sunt foarte mândru de tatăl meu. Datorită istoriei sale extraordinare în fotbal, nu există nicio îndoială că a avut o carieră extraordinară; de asemenea, datorită acelui gol pe care l-a marcat în finala Cupei Mondiale, dar mai presus de orice datorită modului în care este ca persoană. De aceea, mă inspiră foarte mult atât în sport, cât și în viață", a spus Roman într-un interviu pentru claytenis.com.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo