Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, concepție identică despre rivalitatea dintre ele, înainte de Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 24/05/2024 la 23:04 GMT+3

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka au susținut astăzi conferințele de presă de dinaintea turneului de la Roland Garros, unde sunt principalele favorite la cucerirea trofeului. Cele două au fost adversare în finalele de la Madrid și Roma și au dezvoltat deja o rivalitate care "amenință" să dureze. Vorbind despre acest aspect, ambele au fost de acord că se împing una pe alta să-și depășească limitele.

Aryna Sabalenka e Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka sunt pe buzele tuturor specialiștilor atunci când vorbesc despre marile favorite de la Roland Garros, cu un plus pentru poloneza care e și lider mondial și care a triumfat de 3 ori până acum la Paris. Cele două au dominat copios circuitul în acest sezon, iar recent au jucat finalele de la Madrid și Roma, Iga impunându-se de fiecare dată. În capitala Spaniei, Sabalenka a avut 3 mingi de meci, dar a cedat în cele din urmă, însă în acel meci a demonstrat că într-o zi bună poate juca de la egal la egal cu cea mai bună jucătoare din lume, cel puțin pe zgură.
Iga și Aryna au susținut azi conferințele de presă de dinaintea celui de-al doilea Grand Slam al anului și în discursurile lor s-a putut observa o similitudine uriașă atunci când au vorbit de rivalitatea pe care au dezvoltat-o și care ar putea deveni una istorică în anii care urmează.
"Nu știu dacă asta începem să vedem (n.r. o rivalitate istorică), dar ceea ce este clar este că ne împingem una pe alta pentru a evolua și de fiecare dată când ne confruntăm apar mari bătălii. Aryna este o mare concurentă, avem nevoie una de alta pentru a ne îmbunătăți și sperăm că putem continua să ne confruntăm în evenimente mari pentru că, dacă rivalitatea noastră este importantă, va ajuta tenisul feminin să se revalorizeze", a spus Iga, citată de puntodebreak.com.

Aryna Sabalenka știe că Iga Swiatek e "regină" la Roland Garros, dar atrage atenția: "Îmi plac provocările dificile"

Vorbind la rândul său despre rivalitatea cu Swiatek, bielorusa a subliniat că nu este obsedată să o înnvingă pe poloneză, dar că e normal să încerce să se perfecționeze și să încerce acest lucru. A 2-a jucătoare a lumii a ținut totuși să menționeze că există și alte jucătoare care au șanse reale la orice turneu mare, numindu-le pe Elena Rybakina și Cori Gauff.
"Dacă am un lucru clar în minte, este că nu pot să devin obsedată să o înving pe Iga, ci mai degrabă trebuie să mă concentrez pe mine și pe tot ce trebuie să fac pentru a fi o tenismenă mai bună. Dacă reușesc să fac asta, știu că voi avea oportunitati de a câștiga împotriva ei aici (n.r. la Roland Garros). Știu că a realizat lucruri impresionante în acest turneu, dar îmi plac provocările dificile. Asta mă motivează în special și îmi dă mare energie să lupt pentru obiective la fel de complicate precum învingerea Igăi în acest eveniment.
Rivalitatea pe care o creăm este fantastică, dar nu suntem singure din moment ce Cori și Elena luptă și ele pentru obiective maxime. Rivalitățile de genul acesta mă ajută să fiu mai bună în fiecare zi și să-mi dau un plus de motivație. Sper să ne întâlnim în continuare în ultimele runde ale marilor turnee", a spus Sabalenka.
Iga Swiatek și Aryna Sabalenka s-au întâlnit de 11 ori până acum, iar poloneza are un avantaj clar la directe: 11-3. Bielorusa a câștigat prima partidă jucată contra Igăi, la Turneul Campioanelor din 2021 (în grupe), dar apoi a pierdut 4 meciuri la rând (Doha, Stuttgart, Roma și US Open, toate în 2022), înaintea celui de-al doilea succes, la Turneul Campioanelor din 2022 (semifinale). În 2023, cele două jucătoare s-au duelat de 3 ori: Swiatek a câștigat finala de la Stuttgart și semifinala de la Turneul Campioanelor, iar Sabalenka s-a impus în ultimul act de la Madrid. Așa cum menționam mai sus, poloneza a câștigat cele două partide directe din acest an, în finalele de la Madrid și Roma.
Aryna Sabalenka și Iga Swiatek sunt pe părți diferite de tablou la Roland Garros și ar putea să se întâlnească numai în finală. Ambele vor avea parte de debuturi facile pe zgura pariziană: Iga va juca în primul tur cu o jucătoare venită din calificări, iar bielorusa va da piept cu Erika Andreeva, o rusoaică de numai 19 ani. Dacă primele 4 jucătoare ale lumii își vor respecta statutul vom avea parte de semifinale stelare la Paris: Swiatek - Gauff și Sabalenka - Rybakina.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo