Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scandal uriaș la Roland Garros, după ce organizatorii au refuzat să descalifice un francez, după un gest mizerabil

Cristian Mihala

Actualizat 27/05/2024 la 07:44 GMT+3

Știrile dimineții | Decizie controversată a organizatorilor de la Roland Garros, care au refuzat să îl descalifice pe reprezentantul Franței, Terence Atmane, după ce acesta a lovit un fan cu o minge, în timpul partidei cu austriacul Ofner.

Atmane

Credit imagine: Eurosport

1. Organizatorii de la Roland Garros au refuzat să îl descalifice pe Atmane
Neobișnuit și de neînțeles ce s-a întâmplat în duelul dintre Terence Atmane și Sebastian Ofner, în primul tur de la Roland Garros. La jumătatea setului al patrulea, francezul trecea printr-o perioadă proastă și, extrem de nervos, a dat cu putere într-o minge care a lovit o spectatoare din tribune.
Această acțiune echivalează cu o descalificare imediată, conform regulamentului, dar a existat o dezbatere între oficiali și arbitrul de scaun și s-a luat decizia acordării unui simplu avertisment pentru jucătorul francez.
Ofner a fost extrem de nemulțumit de decizie, considerându-se că Atmane e avantajat pentru că reprezintă Franța, dar în cele din urmă a strâns din dinți și a continuat. Din fericire pentru austriac, acesta a avut puterea să se impună la capătul unui meci maraton, 3-6, 4-6, 7-6, 6-2, 7-5 și va juca în turul următor, cel mai probabil, cu Sebastian Baez.
Atmane, locul 120 mondial, e un jucător în care specialiștii francezi au încredere, considerând că poate ajunge în primii 20 din lume, în viitorul nu foarte îndepărtat. Certitudinea unui viitor glorios s-a transformat într-un wildcard pentru ediția de anul acesta de la Roland Garros.
Incidentul le-a adus aminte tuturor de descalificarea lui Novak Djokovic din 2020 de la US Open, când, pentru mult mai puțin, liderul mondial a fost forțat să părăsească turneul de la Flushing Meadows.

2. Flensburg a câștigat EHF European League

Echipa germană SG Flensburg-Handewitt a cucerit trofeul competiţiei masculine de handbal EHF European League, după ce a învins o altă formaţie germană, Fuchse Berlin, cu scorul de 36-31 (15-14), duminică seara, în finala găzduită de Barclays Arena din Hamburg.
SG Flensburg-Handewitt, care a trecut în semifinale de CS Dinamo Bucureşti, cu 38-32, a făcut diferenţa în ultimul sfert de oră al finalei, desprinzându-se de la 23-23 la 26-23 în faţa deţinătoarei trofeului.
De la învingători s-au remarcat Emil Jakobsen (7 goluri), Simon Bogetoft Pytlick (6), Lukas Lindhard Joergensen (6), Lasse Kjar Moeller (6) şi Johan a Plogv Hansen (5), precum şi portarul Kevin Moeller, care a avut 13 intervenţii (31,71%).
Cei mai buni de la berlinezi au fost Jerry Tollbring (7 goluri), Mathias Gidsel (6), Lasse Bredekjaer Andersson (5), Hans Lindberg (5) şi Nils Lichtlein (4).
În finala mică, CS Dinamo Bucureşti a fost învinsă de altă formaţie germană, Rhein-Neckar Loewen, cu 32-31.

3. Robert Jitaru, debut perfect în turneul preolimpic de la Bangkok

Pugilistul român Robert Eusebiu Jitaru l-a învins prin KO tehnic în repriza a doua pe chinezul Jinxiang Pan, duminică, în primul tur al cat. 63,5 kg, la turneul preolimpic de box de la Bangkok (Thailanda).
În şaisprezecimile de finală, Jitaru va boxa cu americanul Emilio Garcia, pe 28 mai.
Pentru a obţine calificarea olimpică, Jitaru trebuie se claseze pe locul cinci la categoria sa.
Robert Jitaru (cat. 63,5 kg), Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg), pregătiţi de antrenorii Dumitru Dorobanţu şi Valentin Vrânceanu, Mihaela Bădescu (cat. 50 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg) şi Andra Sebe (cat. 66 kg), antrenate de Adrian şi Mihaela Lăcătuş, reprezintă România la turneul preolimpic de la Bangkok.
România are până acum o singură reprezentantă calificată la JO 2024, Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo