Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, reacție memorabilă înainte de Nadal - Zverev: "Îmi pare rău, Sascha, dar asta simt"

Cristian Mihala

Actualizat 25/05/2024 la 14:51 GMT+3

Iga Swiatek așteaptă cu sufletul la gură partida de luni, dintre Nadal și Zverev, cel mai tare meci dintr-un prim tur la un Grand Slam din istoria recentă a tenisului. Poloneza e unul dintre cei mai mari fani ai "Matadorului" și a ținut să îi ceară iertare lui Sascha pentru faptul că își dorește din tot sufletul să își vadă favoritul câștigând și legenda lui la French Open continuând.

Rafael Nadal (l.) and Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Grație ambiției sale incredibile și caracterului fantastic, Nadal a influențat generații întregi de jucători, zeci de tenismeni care evoluează acum la cel mai înalt nivel avându-l ca idol pe Rafa. Ruud, Alcaraz, Korda, Rublev, Opelka, Kasatkina, Gaston, Marozsan sau Musetti au recunoscut că au fost inspirați de "Matador", dar de departe cel mai mare fan al ibericului e Iga Swiatek, care trăiește meciurile idolului său la cele mai înalte cote.
În ziua destinată presei, de dinainte de startul Roland Garros, Iga a fost bineînțeles abordată de ziariști în legătură cu duelul "șoc" dintre cel mai titrat jucător din istoria French Open și Alexander Zverev. Deși nu a dat vreun verdict în privința rezultatului, numărul unu mondial și-a exprimat speranța că omul datorită căruia joacă tenis va câștiga, cerându-și totodată scuze lui Sascha pentru faptul că trebuie să admită public că își dorește din toată inima să îl vadă pe Nadal mergând mai departe.
"Nu știu ce să spună că va face Rafa. Nu cunosc atât de bine tenisul lui Sascha. E un jucător grozav, dar nu îmi dau seama cum se va simți, având în vedere atmosfera și tot ce se întâmplă în jurul lui Rafa. La fel, nu îmi dau seama cum se va prezenta Rafa, dacă va fi "ruginit" sau nu.
Voi urmări partida cu sufletul la gură, ca un mare fan ce sunt. Este o tragere proastă pentru Nadal, dar sper din toată inima să câștige. Îmi pare rău pentru Sascha, dar asta simt", a spus Iga Swiatek.
Momentan nu se știe ora partidei de luni, dintre Nadal și Zverev, dar există toate premisele ca organizatorii să o programeze în timpul zilei, știut fiind faptul că "Matadorul" preferă să evolueze pe căldură, când top spinul forehandului său incomodează adversarii. După toate indiciile, în sesiunea de seară de luni va avea loc disputa Djokovic - Herbert.

Gasquet pariază pe Nadal, care azi l-a învins și pe Runde într-un set test

Deși nu mulți îi dau șanse reale "Matadorului", în contextul în care se joacă după sistemul cel mai bun din 5 seturi, iar el a avut în ultimii doi ani doar două partide în care să se apropie sau să depășească bariera a 3 ore, Richard Gasquet, posibil și el la ultimul Roland Garros, nu îl scoate din calcule pe Rafa.
Nadal are 14 titluri la Roland Garros, a suferit doar 3 înfrângeri și doar 4 jucători au câștigat mai mult de un set contra lui pe zgura pariziană. Ibericul se transformă total când intră pe Philippe Chatrier, astfel că nu va fi niciodată un adversar ușor, independent de cine îi va fi în față și în ce formă se află oponentul.
"Este minunat că este aici. Va fi interesant de văzut meciul cu Alexander Zverev. Cred că este încă capabil să câștige, nu am nicio îndoială în acest sens. Să joci Zverev din primul tur este greu, dar, dacă există cineva care poate să câștige un astfel de meci, acela este Rafa.
Îl văd cât suferă la antrenament și totuși reușește să lovească așa cum o face...E impresionant . Este grozav că poate continua să joace și sper să o facă cât mai mult timp. Este Nadal, a câștigat de 14 ori aici, știe terenul pe de rost, nimeni nu pleacă în disputa cu el favorit", a spus cel mai talentat francez din istoria recentă a sportului alb.
7-3 este scorul întâlnirilor directe Nadal - Zverev, două dintre victoriile germanului venind în sală, unde forehandul lui Rafa nu deranjează. Totuși, Sascha l-a învins o dată pe "regele zgurii" și pe suprafața roșie: în sferturi la Madrid, în 2021, scor 6-4, 6-4.
După ce a fost așteptat de peste 15000 de oameni la Roma, care au vrut să își ia "la revedere" de la eroul lor, Nadal are parte de o primire similară și la Paris.
La antrenamentul de azi, cu Rune, suporterii au umplut până la refuz tribunele arenei Suzanne Lenglen în care cei doi s-au pregătit, ovaționându-l pe "Matador".
Până să îl învingă pe tânărul danez, Nadal s-a antrenat în această săptămână cu Wawrinka, Korda și Medvedev, în fața fiecăruia jucând câte un set test pe care l-a câștigat. Rămâne de văzut însă cum va rezista corpul său când partida se prelungește, cum probabil va fi cazul în confruntarea cu Zverev.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo