Federația Franceză de Tenis a luptat cu toate armele pentru ca Roland Garros 2020 să se joace cu spectatori, iar acest deziderat a fost atins. Însă numărul de spectatori va fi de 15 ori mai mic decât au planificat inițial organizatorii.
Franța a înregistrat o creștere a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, motiv pentru care autoritățile au decis să impună noi măsuri restrictive și să revoce dreptul turneului din complexul de la Porte d'Auteuil de a aduce peste 10.000 de oameni la eveniment.
Inițial, FFT a gândit o strategie pentru a "fenta" regulile, împărțind suprafața de 12 hectare a complexului de la Roland Garros în trei zone distincte, în jurul celor trei mari arene (Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen și Simonne Mathieu), pregătind câte 5000 de bilete pe zi pentru fiecare dintre acestea. Planul ambițios al organizatorilor a fost însă retezat de autorități, care au insistat pentru ca doar 5.000 de oameni să fie prezenți în complex, iar cu două zile înainte de startul turneului numărul a fost redus la doar 1.000.
Tenis
Canada a revenit cu Italia și va juca finala Cupei Davis!
ACUM 6 ORE

Roland Garros 2020: Cum vor fi aleși spectatorii care vor putea asista la meciuri

Organizatorii ultimului turneu de Mare Șlem al anului au fost nevoiți în contextul noii limite impuse de autorități să vină pentru a doua oară în acest an cu o soluție pentru cei care și-au achiziționat bilet.
Când Roland Garros-ul a fost mutat din perioada mai / iunie pentru toamnă, organizatorii au anulat toate biletele vândute, rambursându-le oamenilor banii. În baza noilor bilete emise pentru perioada 27 septembrie - 11 octombrie, cum, organizatorii au pregătit o loterie pentru a stabili cei 1.000 de spectactori care vor avea acces în complex, celelalte bilete urmând a fi anulate și contravaloarea lor - rambursată integral.
Cei care nu vor avea noroc la "loteria biletelor" vor avea prioritate la achiziționarea de bilete pentru ediția 2021.
  • Roland Garros 2020, ultimul turneu de Mare Șlem al anului care începe duminică, este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Roland Garros Show

Credit imagine: Eurosport

Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
ACUM 21 ORE
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
ACUM O ZI