Intrat în focurile Roland Garros-ului fără turneu de pregătire pe suprafața sa favorită, Dominic Thiem a tranșat net duelul "celor mai tineri campioni de Grand Slam" din tenisul masculin, 6-4, 6-3, 6-3 în fața lui Marin Cilic, chiar de ziua croatului.
Fără a fi confortabil în noile condiții de la Paris, Thiem a arătat ca un jucător care nu slăbește ritmul după imensul succes obținut. A controlat partida, ajutat și de o prestație nu foarte inspirată a croatului, care a pornit foarte tare, dar nu a putut susține ritmul, greșind nepermis de mult în fața unui adversar solid și încrezător.
După ce și-au împărțit două break-uri în start de meci, cei doi jucători și-au găsit ritmul la serviciu, următoarele breșe apărând abia după încheierea primelor opt game-uri. Diferența s-a făcut la eficiența în punctele decisive: Thiem a convertit prima șansă avută, iar în game-ul următor a reușit să revină de la 0-40 pe lansare, pentru a închide setul.
Tenis
Așa s-a calificat Sorana Cîrstea în turul 3 la Australian Open 2022: Victorie în 2 seturi cu Kucova
ACUM O ORĂ
Setul doi a adus o dominație și mai clară a austriacului, care a returnat din ce în ce mai bine și a fost intangibil pe propria lansare, cu doar trei puncte pierdute. Dominic a început și a încheiat apoi setul cu break.
Thiem a închis partida în minimum de seturi, revenind de la 2-0 în actul trei. Îl va înfrunta mai departe pe americanul Jack Sock, trecut de calificări și cu 6-4, 6-4, 6-3 de cel mai înalt jucător de pe tabloul principal, Reilly Opelka, în turul întâi pe tabloul principal.

Roland Garros 2020: Dominic Thiem, despre debutul la Paris

Mă bucur mult pentru titlul de la US Open, dar eu iubesc acest turneu. Mi-am dorit să mă pregătesc cât mai bine. Mă bucur că am trecut de primul tur, pentru că am jucat cu un mare campion. M-am adaptat și condițiilor de temperatură, foarte joase. Știu cum e să joci pe frig, îmi convine. Fiind din Austria, jucam turnee Challenger și Futures la 15 grade. Trebuie să dai multe mingi înapoi, să ții mingea în teren.
https://i.eurosport.com/2020/09/28/2895795.jpg
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Bautista Agut - Philipp Kohlschreiber, încheiată cu 3-0
ACUM O ORĂ
Australian Open
Majchrzak - De Minaur - Australian Open
ACUM O ORĂ