Jucătoarea de 19 de ani din Polonia a început ultimul turneu de Mare Șlem al anului de pe locul 54 WTA și a defilat pe tablou, câștigându-și toate cele șase meciuri disputate în minimum de seturi. Ea a devenit astfel a doua cel mai slab clasată finalistă din istoria French Open-ului, începând cu 1975 – an în care a fost introdusă ierarhia mondială. În fruntea acestui top al marilor surprize regăsim o româncă.
Florența Mihai avea 21 de ani în 1977 când a jucat unica sa finală de Roland Garros, fiind învinsă de Mima Jaušovec, scor 2–6, 7–6(5), 1–6. Regretata sportivă de 1,65 m, născută la București, începea acea ediție a Grand Slam-ului parizian de pe poziția 56 în lume și a devenit prima finalistă a tenisului feminin românesc la Roland Garros. Cea mai bună clasare a carierei sale a fost poziția 29, atinsă în februarie 1978.
Australian Open
Naomi Osaka nu este dezamăgită după eliminarea de la Australian Open: "Nu sunt Dumnezeu"
ACUM 2 ORE

Salt spectaculos în clasament pentru Iga Swiatek, după Roland Garros 2020

Învinsă în optimi anul trecut la French Open, de Simona Halep, Iga Swiatek și-a asigurat deja, prin calificarea în finala de la Paris, un salt spectaculos în clasamentul mondial, până pe locul 24 WTA. Dacă va câștiga trofeul, Swiatek va debuta, luni, în Top 20 WTA – pe locul 17.
Iga Swiatek este prima jucătoare din Polonia care ajunge în finala unui turneu de Mare Șlem. De asemenea, prin victoria clară din semifinala cu Nadia Podoroska, ea a devenit a șaptea jucătoare care va disputa finală la Roland Garros deși nu a început turneul pe lista capilor de serie, după Helen Gourlay (1971), Renata Tomanova (1976), Florența Mihai (1977), Mima Jausovec (1983), Jelena Ostapenko (2017) și Marketa Vondrousova (2019).
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
ACUM 2 ORE