Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros 2020 | Iga Swiatek, pe urmele unei românce. Performanța pe care o au în comun

Cezara Paraschiv

Actualizat 10/10/2020 la 14:37 GMT+3

Roland Garros 2020 | Iga Swiatek o înfruntă pe campioana de la Australian Open Sofia Kenin, astăzi în finala de la Roland Garros 2020, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Tânăra jucătoare din Polonia preia ștafeta de la o româncă, reușind o performanță aparte.

Poland's Iga Swiatek reacts after winning a point against Argentina's Nadia Podoroska

Credit imagine: Getty Images

Jucătoarea de 19 de ani din Polonia a început ultimul turneu de Mare Șlem al anului de pe locul 54 WTA și a defilat pe tablou, câștigându-și toate cele șase meciuri disputate în minimum de seturi. Ea a devenit astfel a doua cel mai slab clasată finalistă din istoria French Open-ului, începând cu 1975 – an în care a fost introdusă ierarhia mondială. În fruntea acestui top al marilor surprize regăsim o româncă.
Florența Mihai avea 21 de ani în 1977 când a jucat unica sa finală de Roland Garros, fiind învinsă de Mima Jaušovec, scor 2–6, 7–6(5), 1–6. Regretata sportivă de 1,65 m, născută la București, începea acea ediție a Grand Slam-ului parizian de pe poziția 56 în lume și a devenit prima finalistă a tenisului feminin românesc la Roland Garros. Cea mai bună clasare a carierei sale a fost poziția 29, atinsă în februarie 1978.

Salt spectaculos în clasament pentru Iga Swiatek, după Roland Garros 2020

Învinsă în optimi anul trecut la French Open, de Simona Halep, Iga Swiatek și-a asigurat deja, prin calificarea în finala de la Paris, un salt spectaculos în clasamentul mondial, până pe locul 24 WTA. Dacă va câștiga trofeul, Swiatek va debuta, luni, în Top 20 WTA – pe locul 17.
Iga Swiatek este prima jucătoare din Polonia care ajunge în finala unui turneu de Mare Șlem. De asemenea, prin victoria clară din semifinala cu Nadia Podoroska, ea a devenit a șaptea jucătoare care va disputa finală la Roland Garros deși nu a început turneul pe lista capilor de serie, după Helen Gourlay (1971), Renata Tomanova (1976), Florența Mihai (1977), Mima Jausovec (1983), Jelena Ostapenko (2017) și Marketa Vondrousova (2019).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo