Rusul Daniil Medvedev și-a făcut un calcul simplu. În trei vizite ale carierei la Roland Garros, în vară, nu a câștigat nici măcar un meci pe tabloul principal. În condiții similare cu cele din complexul de la Porte D'Auteuil, Medvedev nu a reușit victorie nici la Roma, din două prezențe pe tablou. Zgura nu i-a adus niciun fel de satisfacții în trecut numărului cinci mondial, posesorul unui joc rafinat, cu multe nuanțe și variații, capabil să vină cu soluții multiple în funcție de adversar, dar care pornește de la lovituri curățate de top-spin. Medvedev nu a reușit să contracareze eficient mingile extrem de înalte, care zboară radical diferit pe zgură față de hard și în prezent are un bilanț dezstruos în ultimele cicni meciuri disputate pe suprafața roșie: zero victorii.

Pentru Daniil Medvedev, lucrurile nu pot merge mai rău decât pană acum la Roland Garros. Mai mult însă, rusul, cu inteligența sa tactică, vede în actualele condiții de la Paris un posibil avantaj pentru jocul său: efectul top spin va fi mai puțin eficient în acest an, mingile sunt mai lente, iar aspectul jocului se va schimba automat.

Tenis
Novak Djokovic a dat uitării finala pierdută la Roland Garros! Când revine Nole pe terenul de tenis
IERI LA 12:07

Roland Garros 2020: Daniil Medvedev speră să profite de noile condiții

Daniil Medvedev a vorbit despre acest aspect în prima conferință de presă susținută la Paris. În momentul în care a acces în semifinale la US Open, rusul s-a grăbit să se retragă din Masters-ul de la Roma, fiind primul dintre cei patru semifinaliști care a luat această decizie înainte de încheierea partidei de pe tabloul final de patru.

"Poate că mă poate ajuta faptul că este puțin mai frig, astfel încât mingile nu vor mai zbura la fel, nu vor mai avea atât de mult spin. Cred că poate fi o oportunitate pentru mine, un avantaj", a transmis rusul.

Dominic Thiem a vorbit la Paris despre impactul major pe care îl va avea schimbarea mingilor. Austriacul a explicat că vechile mingi Babolat, introduse în 2011, "erau perfecte pentru jocul său și al lui Nadal", iar că acum aceste mingi sunt lente. Spaniolul Rafael Nadal a concluzionat, după ce a evitat pe cât posibil un răspuns clar în primele minute ale discursului său, că noile mingi Wilson "nu sunt potrivite pentru jocul pe zgură".

Roland Garros Show

Credit imagine: Eurosport

Tenis
Recordul lui Rafa Nadal la Roland Garros, "amenințat" de un junior promițător: "Îl pot doborî!"
16/10/2020 LA 16:25
Tenis
Novak Djokovic, lăsat pe dinafară! Ce spune Toni Nadal despre cei mai buni tenismeni din istorie
14/10/2020 LA 16:30