Tabloul sferturilor de finală de la Roland Garros se completează ușor-ușor. Petra Kvitova a etalat un tenis de nivel foarte bun, și-a impus rapid dominația în duelul din optimi cu reprezentanta Chinei, Zhang Shuai, iar victoria cu 6-2, 6-4 a dus-o pentru a doua oară în carieră pe tabloul final de opt la French Open.
Kvitova, 30 de ani, nu mai atinsese faza sferturilor la Paris din 2012, când s-a oprit în semifinale. În 2020, este însă al doilea sfert de finală obținut de ea într-un Grand Slam, după cel de la începutul anului, de la Australian Open, iar acest rezultat, cumulat cu finala de la Doha, din februarie, o propulsează pe dubla campioană de la Wimbledon înapoi în Top 10 mondial, pe care l-a părăsit după Australian Open, chiar înaintea Serenei Williams. Dacă va câștiga trofeul, Petra Kvitova ar reveni în Top 5 WTA.
Kvitova a arătat confortabil în primul meci de luni, pe "Chatrier", chiar dacă Zhang a reușit să amâne deznodământul partidei, cehoaica ratând în primă fază închiderea meciului la 6-2, 5-2. A șaptea favorită a terminat partida cu 23 de lovituri câștigătoare, iar mai departe o va înfrunta pe Laura Siegemund, ajunsă în premieră în "sferturi" la un turneu de Mare Șlem, la 32 de ani.
Australian Open
Swiatek - Kasatkina - Australian Open
ACUM 12 MINUTE
A fost o bătălie frumoasă. Din fericire, există acoperiș pe terenul central. A fost un meci dificil. Ea a servit foarte bine, a jucat agresiv. Mă bucur că am reușit să câștig. | Petra Kvitova.

Roland Garros 2020. Parcursul Petrei Kvitova către sferturile de finală:

  • turul 1: 6-3, 7-5 cu Oceane Dodin (1 oră, 17 minute)
  • turul 2: 6-3, 6-3 cu Jasmine Paolini (1:24)
  • turul 3: 7-5, 6-3 cu Leylah Fernandez (1:54)
  • optimi: 6-2, 6-4 cu Zhang Shuai
https://i.eurosport.com/2020/10/04/2902403.jpg
Tenis
Australian Open | Sorana Cîrstea a reușit un re-break frumos în startul partidei cu Pavlyuchenkova
ACUM 15 MINUTE
Australian Open
LIVETEXT | Sorana Cîrstea-Anastasia Pavlyuchenkova, în turul 3 la Australian Open, live pe ES1
ACUM 31 MINUTE