La adăpostul noului acoperiș retractabil de pe "Chatrier", semifinalista din 2012 a degajat multă siguranță în această partidă, pornind în special de la o evoluție curată la serviciu, în fața unei adversare de 23 de ani care, de regulă, suferă mult la capitolul constanță. Absentă anul trecut de la Paris, din cauza unei accidentări la braț, Kvitova a reușit acum să facă lin tranziția spre zgură, chiar dacă a ales să nu joace niciun turneu între US Open și Roland Garros.
Kvitova a încheiat primul set cu doar două puncte pierdute pe serviciu, reușind break-ul decisiv imediat după schimbarea mingilor, în game-ul cu numărul opt. Oceane Dodin a făcut însă unul dintre cele mai bune meciuri ale sale din ultimul timp, având execuții superbe cu reverul. A rămas astfel în coasta Kvitovei de-a lungul setului secund, recuperând rapid un break cedat în game-ul inaugural, însă diferența s-a făcut la 5-5, când dubla câștigătoare de la Wimbledon a reușit să obțină break-ul decisiv, punând apoi capăt partidei fără emoții pe serviciu, după o oră și 17 minute.
Petra Kvitova a încheiat meciul de debut pe zgura pariziană cu 29 de lovituri câștigătoare și doar 14 greșeli neforțate, având 86% puncte câștigate pe serviciul doi.
Laver Cup
Laver Cup 2021 debutează vineri pe Eurosport! Cine joacă în prima zi de concurs la Chicago
ACUM 3 ORE

Roland Garros 2020: Mats Willander, despre debutul Petrei Kvitova

"Cred că nimeni nu vrea să o înfrunte pe Kvitova pe tablou. Poate că aceste condiții chiar o avantajează. E favorita mea și sper să mai câștige un Grand Slam", a declarat expertul Eurosport Mats Wilander la capătul singurei partide ce a putut începe conform programului în startul zilei a doua de la Roland Garros.
  • Roland Garros 2020, ultimul turneu de Mare Șlem al sezonului, este transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player, în perioada 27 septembrie - 11 octombrie.
https://i.eurosport.com/2020/09/28/2895795.jpg
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
ACUM 5 ORE
Tenis
Naomi Osaka n-a glumit cu anunțul de la US Open! Decizia de ultim moment luată de niponă
ACUM 6 ORE