Sebastian Korda și-a început parcursul la Roland Garros în calificări, și l-a terminat cu un meci pe Centralul "Philippe Chatrier", împotriva lui Rafael Nadal. Americanul a părăsit competiția fericit, chiar dacă spaniolul nu i-a făcut nicio concesie pe teren (6-1, 6-1, 6-2), în drumul său către al 14-lea sfert de finală al carierei, în ciuda declarației de dragoste pe care Korda i-o făcuse înainte de meci (americanul mărturisind că și-a numit pisica Rafa, după marele campion spaniol).
La finalul evoluției sale de la Roland Garros, Korda s-a ales și cu un tricou cu autograful marelui campion spaniol.
"Cel mai frumos moment din viața mea. A fost incredibil. Cred că după meci i-am cerut un tricou cu autograf, când ne-am atins rachetele la fileu. Nu știu dacă i-a mai cerut cineva autograf după meci! Dar, de departe, a fost cel mai mișto moment din viața mea, unul pe care nu-l voi uita niciodată", a spus Korda la conferința de presă, mândru că a reușit să se țină scai într-un prim game maraton al meciului de Nadal - cu toate că nu a convertit vreuna dintre mingile de break ivite. "A fost incredibil să-l văd de partea cealaltă a fileului. Nu exista un scenariu mai tare: să trec în premieră de calificări la un Slam, să câștig primul meu meci în circuit, apoi să joc cu Rafa în turul patru pe Chatrier. A fost o binecuvântare. La încălzire era aproape paralizat, atât de încordat, dar m-am relaxat total în primul game. Nu am mai avut emoții", a spus Korda.
Roland Garros
Nadal: "Sunt în criză de timp!". Rafa știe cine va câștiga titlul la Roland Garros, la feminin
ACUM 2 ORE
Rafa Nadal a dat o dată în plus dovada caracterului său frumos: la ieșirea de pe teren s-a oprit din rutina sa de după meci pentru a-l aplauda pe Korda, iar pe tricoul de joc i-a lăsat un mesaj superb puștiului american, fiul fostului câștigător de la Australian Open, Petr Korda. "Prietenului meu, Sebastian, mult succes în cariera în tenis"
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Directorul turneului de la Roland Garros nu crede în șansele lui Alcaraz la Openul francez
ACUM 6 ORE