Sebastian Korda și-a început parcursul la Roland Garros în calificări, și l-a terminat cu un meci pe Centralul "Philippe Chatrier", împotriva lui Rafael Nadal. Americanul a părăsit competiția fericit, chiar dacă spaniolul nu i-a făcut nicio concesie pe teren (6-1, 6-1, 6-2), în drumul său către al 14-lea sfert de finală al carierei, în ciuda declarației de dragoste pe care Korda i-o făcuse înainte de meci (americanul mărturisind că și-a numit pisica Rafa, după marele campion spaniol).
La finalul evoluției sale de la Roland Garros, Korda s-a ales și cu un tricou cu autograful marelui campion spaniol.
"Cel mai frumos moment din viața mea. A fost incredibil. Cred că după meci i-am cerut un tricou cu autograf, când ne-am atins rachetele la fileu. Nu știu dacă i-a mai cerut cineva autograf după meci! Dar, de departe, a fost cel mai mișto moment din viața mea, unul pe care nu-l voi uita niciodată", a spus Korda la conferința de presă, mândru că a reușit să se țină scai într-un prim game maraton al meciului de Nadal - cu toate că nu a convertit vreuna dintre mingile de break ivite. "A fost incredibil să-l văd de partea cealaltă a fileului. Nu exista un scenariu mai tare: să trec în premieră de calificări la un Slam, să câștig primul meu meci în circuit, apoi să joc cu Rafa în turul patru pe Chatrier. A fost o binecuvântare. La încălzire era aproape paralizat, atât de încordat, dar m-am relaxat total în primul game. Nu am mai avut emoții", a spus Korda.
Tenis
Laver Cup: Stefanos Tsitsipas a rezolvat destul de repede partida cu Nick Kyrgios
ACUM 2 ORE
Rafa Nadal a dat o dată în plus dovada caracterului său frumos: la ieșirea de pe teren s-a oprit din rutina sa de după meci pentru a-l aplauda pe Korda, iar pe tricoul de joc i-a lăsat un mesaj superb puștiului american, fiul fostului câștigător de la Australian Open, Petr Korda. "Prietenului meu, Sebastian, mult succes în cariera în tenis"
Laver Cup
Laver Cup : Top 5. Cele mai frumose mingi din prima zi
ACUM 15 ORE
Tenis
Lovitura anului: Emma Răducanu este sfătuită să-l ia ca antrenor pe Darren Cahill
ACUM 16 ORE