Simona Halep și Irina Begu au oferit un meci de calitate, spectaculos, miercuri, pe terenul "Suzanne Lenglen" - al doilea din complexul de la Roland Garros. Excepție au făcut, poate, primele zece minute, când Irina a fost neîncălzită, nereușind să se conecteze la intensitatea propusă de principala favorită de la Paris.
Cu 12 puncte adjudecate din 14 jucate, Simona Halep a luat exact tipul de start ucigător de meci pe care îl gândește în ultimul timp pentru partidele mai complicate din puncte de vedere emoțional. Meciul s-a înăsprit însă rapid, oferind intensitate, agresivitate - cu un plus în mare parte a setului doi pentru Irina, lovituri îndrăznețe - ca plasament și unghi, tocmai pentru că cele două jucătoare încercau imposibilul - să se surprindă una pe alta (în condițiile în care au crescut împreună, iar de la declanșarea pandemiei s-au căutat una pe alta în timpul pregătirii restartului, pentru a crește intensitatea antrenamentelor).
Singurul lucru care a lipsit acestui meci cu 37 de lovituri câștigătoare (22-15 în favoarea Irinei Begu), închis de Halep cu raport pozitiv winners / unforced errors (15-14), au fost frumoșii și energicii fani români, care ar fi meritat șansa de a se bucura de acest spectacol.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021! Cât a încasat Simona Halep în cel mai slab sezon din 2012
23/11/2021 LA 12:23
Simona Halep s-a impus pe cocheta arenă "Suzanne Lenglen", cu 6-3, 6-4, obținând a doua victorie din două meciuri în fața unei conaționale în turneele de Mare Șlem. Partida a arătat însă, o dată în plus, că meciurile acestea sută la sută tricolore sunt complicate: Begu a reușit să își ridice nivelul și să etaleze un tenis impresionant, iar Simona a avut emoții, așa cum i se întâmplase și la Wimbledon 2019, când s-a duelat cu Mihaela Buzărnescu.

Roland Garros 2020: Simona Halep, în turul 3, cu perspective interesante

Simona Halep ajunge în turul trei la Roland Garros, la un pas de săptămâna a doua, când, după cum știm, datele unui turneu de Mare Șlem se schimbă, cu două victorii clare (6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo și 6-3, 6-4 contra Irinei Begu). Urmează duelul cu Amanda Anisimova, 19 ani, a 25-a jucătoare pe lista capilor de serie, o "veche cunoștință", care a reușit anul trecut să o surprindă pe Simona în sferturi.
La jocul bun de miercuri au contribuit și condițiile, mai blânde decât în primele zile, Halep și Begu având chiar și șansa de a sta în bătaia soarelui.
Prin calificarea în turul trei la Roland Garros, Simona Halep:
  • a ajuns la 30 de victorii pe zgura pariziană (total neatins la niciun alt Grand Slam)
  • a atins o fază a competiției care i-a garantat până acum prezența în săptămâna a doua: Halep nu a pierdut niciodată un meci din turul 3 la Paris, palmaresul său fiind încurajator: o optime, un sfert de finală, două finale și, evident, un triumf - în 2018.
  • și-a îmbunătățit și mai mult recordul sezonului și al carierei, ajungând la 16 victorii consecutive în circuit. Ultima sa înfrângere s-a consemnat în semifinalele Australian Open 2020, contra spaniolei Garbine Muguruza.
Tenis
Revenire de senzație în echipa Simonei Halep! Anunțul româncei înainte de noul sezon competițional
22/11/2021 LA 16:45
Tenis
Capitolul la care Simona Halep nu are rivală în 2021, cel mai slab sezon al ei din 2012
22/11/2021 LA 16:24