Simona Halep și Irina Begu au oferit un meci de calitate, spectaculos, miercuri, pe terenul "Suzanne Lenglen" - al doilea din complexul de la Roland Garros. Excepție au făcut, poate, primele zece minute, când Irina a fost neîncălzită, nereușind să se conecteze la intensitatea propusă de principala favorită de la Paris.
Cu 12 puncte adjudecate din 14 jucate, Simona Halep a luat exact tipul de start ucigător de meci pe care îl gândește în ultimul timp pentru partidele mai complicate din puncte de vedere emoțional. Meciul s-a înăsprit însă rapid, oferind intensitate, agresivitate - cu un plus în mare parte a setului doi pentru Irina, lovituri îndrăznețe - ca plasament și unghi, tocmai pentru că cele două jucătoare încercau imposibilul - să se surprindă una pe alta (în condițiile în care au crescut împreună, iar de la declanșarea pandemiei s-au căutat una pe alta în timpul pregătirii restartului, pentru a crește intensitatea antrenamentelor).
Singurul lucru care a lipsit acestui meci cu 37 de lovituri câștigătoare (22-15 în favoarea Irinei Begu), închis de Halep cu raport pozitiv winners / unforced errors (15-14), au fost frumoșii și energicii fani români, care ar fi meritat șansa de a se bucura de acest spectacol.
Wimbledon
Ora de start a meciului Simona Halep - Magdalena Frech, în turul 3 la Wimbledon
ACUM 8 ORE
Simona Halep s-a impus pe cocheta arenă "Suzanne Lenglen", cu 6-3, 6-4, obținând a doua victorie din două meciuri în fața unei conaționale în turneele de Mare Șlem. Partida a arătat însă, o dată în plus, că meciurile acestea sută la sută tricolore sunt complicate: Begu a reușit să își ridice nivelul și să etaleze un tenis impresionant, iar Simona a avut emoții, așa cum i se întâmplase și la Wimbledon 2019, când s-a duelat cu Mihaela Buzărnescu.

Roland Garros 2020: Simona Halep, în turul 3, cu perspective interesante

Simona Halep ajunge în turul trei la Roland Garros, la un pas de săptămâna a doua, când, după cum știm, datele unui turneu de Mare Șlem se schimbă, cu două victorii clare (6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo și 6-3, 6-4 contra Irinei Begu). Urmează duelul cu Amanda Anisimova, 19 ani, a 25-a jucătoare pe lista capilor de serie, o "veche cunoștință", care a reușit anul trecut să o surprindă pe Simona în sferturi.
La jocul bun de miercuri au contribuit și condițiile, mai blânde decât în primele zile, Halep și Begu având chiar și șansa de a sta în bătaia soarelui.
Prin calificarea în turul trei la Roland Garros, Simona Halep:
  • a ajuns la 30 de victorii pe zgura pariziană (total neatins la niciun alt Grand Slam)
  • a atins o fază a competiției care i-a garantat până acum prezența în săptămâna a doua: Halep nu a pierdut niciodată un meci din turul 3 la Paris, palmaresul său fiind încurajator: o optime, un sfert de finală, două finale și, evident, un triumf - în 2018.
  • și-a îmbunătățit și mai mult recordul sezonului și al carierei, ajungând la 16 victorii consecutive în circuit. Ultima sa înfrângere s-a consemnat în semifinalele Australian Open 2020, contra spaniolei Garbine Muguruza.
Wimbledon
Meciul cu Frech, "o formalitate" pentru Simona Halep la Wimbledon! Pronosticul dat de americani
ACUM 11 ORE
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul 3 la Wimbledon. Românca, învinsă de Jelena Ostapenko în 3 seturi
ACUM 14 ORE