Chiar dacă tenismenii cei mai des sancționați au fost de negăsit pe terenurile de la Paris, australianul Nick Kyrgios preferând să rămână în Australia din rațiuni medico-sanitare, iar italianul Fabio Fognini fiind eliminat încă din primul tur, oficialii turneului tot au avut de împărțit amenzi.
Agenția Associated Press a anunțat recent că Sofia Kenin și Stefanos Tsitsipas au fost principalele ținte ale organizatorilor de la Roland Garros, cei doi datorând deja câte 8.500 de dolari după primele cinci meciuri. Banii vor fi reținuți la final de organizatori din premiul în bani câștigat de cei doi sportivi (grecul fiind învins în semifinale de Novak Djokovic, iar Kenin urmând să dispute astăzi finala pe tabloul feminin).

Roland Garros 2020: "Papa" e de vină

Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Kenin și Tsitsipas plătesc amândoi pentru că tații lor antrenori nu și-au văzut de treburile lor în tribună. Alexander Kenin și Apostolos Tsitsipas nu s-au putut abține și au stat cu gura pe copiii lor, de 21 și, repsectiv, 22 de ani, chiar în timpul meciurilor oficiale – lucru interzis de regulament.
Atât Kenin, cât și Tsitsipas au fost fost amendați cu câte 3.000 de dolari pentru coaching în turul întâi, apoi cu 4.000 de dolari - tot pentru coaching - în meciul din optimi, dar și cu 1.500 de dolari pentru comportament nesportiv (reacții nervoase). În meciurile în care a fost sancționată, Kenin a purtat bătălii complicate, întinse pe trei seturi, cu Ludmilla Samsonova și Fiona Ferro, din Franța.
1,6 milioane de euro primesc campionii din probele de simplu la Roland Garros 2020
800.000 de euro (aproximativ 950.000 de dolari) încasează finaliștii la Roland Garros ]n acest an
Dacă va câștiga trofeul, Sofia Kenin va depăși pragul de cinci milioane de dolari câștigați din premii în acest sezon. A șasea jucătoare a lumii și a patra favorită la Paris, Sofia Kenin a câștigat numai din tenis 6,2 milioane de dolari în întreaga carieră.
În drumul spre a doua finală a carierei în turneele de Mare Șlem, Sofia Kenin (21 ani) a învins și două reprezentante ale României - pe Ana Bogdan și pe Irina Bara.
Tenis
Rafael Nadal, cuvinte uriașe despre unchiul Toni, înaintea unui joc cu un puternic impact emoțional
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
John Isner - Bernabe Zapata Miralles - Roland-Garros
ACUM 2 ORE