Grecul Stefanos Tsitsipas a câștigat 14 seturi consecutiv în drumul spre semifinalele Roland Garros 2020, iar în sferturi a avut nevoie de doar o oră și 55 de minute pentru a-l învinge pe campionul de la Hamburg, chiar dacă în primul set a fost nevoit să revină de la 3-5. Asta în timp ce chiar și "Regele Zgurii" Rafael Nadal sau liderul mondial Novak Djokovic au avut nevoie de aproximativ trei ore pentru a ajunge în careul de ași.
Tsitsipas va juca, astfel, a doua semifinală de Grand Slam a carierei, prima sa apariție în careul de ași la acest nivel consemnându-se la Australian Open 2019. Un lider incontestabil al noului val de jucători, bine înrădăcinat în Top 10 de luni bune, Stefanos Tsitsipas a reușit, miercuri, să stârnească zâmbete nu doar cu reverul său superb, ci și la conferința de presă.
"În primul rând, aș vrea să vă anunț că nu mai sunt jucător NextGen. Sunt adult în toată firea", a punctat Tsitsipas, zâmbind și smulgând zâmbete din partea tuturor, la conferința de presă.
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 4 ORE

Ce l-a "stârnit" pe Tsitsipas la conferința de presă

Un jurnalist i-a cerut lui Tsitsipas să vorbească despre următorul campion de Mare Șlem pe care îl va da tenisul masculin. Ziaristul și-a formulat întrebarea astfel: "Având în vedere faptul că Roland Garros 2020 a fost o trambulină pentru jucătorii NextGen, crezi că următorul campion în Grand Slam-uri poate fi unul dintre voi?"
În tenisul masculin termenul "NextGen" se referă la jucătorii depână la 21 de ani, aceștia având ierarhie "Race" și propria variantă de "Turneu al Campionilor" – "NextGen Finals", pe modelul “ATP Finals”. Grecul a împlinit deja 22 de ani, pe 12 august, însă rămâne cel mai tânăr jucător din Top 10 mondial (chiar dacă de luni, Rublev, un alt jucător de 22 de ani i se va alătura între primii zece jucători ai lumii). În aceste condiții, grecul a ținut să scape definitiv de eticheta de jucător "NextGen", după calificarea în semifinalele de la Roland Garros.Dacă însă turneul din capitala Franței s-ar fi disputat normal, în mai / iunie, Tsitsipas ar fi fost încă jucător “NextGen” cu acte în regulă.

Tsitsipas: "Pe Thiem îl admir cel mai mult"

Grecul a dezvoltat totuși un răspuns interesant în ceea ce privește șansele celor mai tineri jucători de a obține titluri de Mare Șlem în viitorul cel mai apropiat. “Cu siguranță, (n.r. – un titlu de Mare Șlem) va veni la un moment dat. Cei trei (n.r. – Federer, Nadal, Djokovic) sunt în vârf de câțiva ani. Lucrurile vor sta altfel peste 5-6 ani. Mă bucur că joc bine și că pot să fiu parte din ceva frumos. Pentru mine, Dominic este o sursă de inspirație. E minunat ce a reușit. Cele două finale consecutive jucate de el aici sunt o sursă de inspirație pentru mine. Dominic mă ajută și pe mine să înțeleg mai bine tenisul, vreau să trag și mai tare pentru a reuși ceea ce a reușit el. Este un băiat bun în afara terenului, este un <<workaholic>> pe teren. Dintre băieții tineri, pe el (n.r. – Thiem are 27 de ani) îl admir cel mai mult”, a transmis Stefanos Tsitsipas.

Tsitsipas: "Lipseam de la școală ca să urmăresc Roland Garros-ul"

Cel mai tânăr semifinalist la French Open de la Juan Martin del Potro încoace (2009), Stefanos Tsitsipas a povestit și câteva amintiri din copilărie, legate de la Roland Garros. "Cred că eram singurul copil care lipseam de la școală ca să mă uit la tenis. Nimeni nu juca tenis pe vremea aceea. Cred că în ziua de azi mult mai mulți copii lipsesc de la școală ca să se uite la French Open, pentru că sunt foarte mulți care joacă tenis acum – ceea ce e un lucru plăcut. Îmi aduc aminte de un clasic, cu Santoro, acel meci de șase ore (n.r. - cel mai lung meci din istoria turneului de la Roland Garros, 6 ore 33 minute, în 2004). Cu Clement a fost. Fizioterapeutul meu, Jerome, era implicat în acel meci – ca să vezi! Ce mică e lumea! Evident, favoritul era Nadal - Federer”, a mărturisit Tsitsipas.
  • Ultimul turneu de Mare Șlem al anului se vede în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 6 ORE
Tenis
Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, mesaje emoționante după moartea lui Nick Bollettieri
ACUM 10 ORE