La 40 de ani și trei luni, Venus Williams se agață de meciurile de tenis cu determinarea unei puștoaice flămânde după succes. Fanii tenisului nu au avut cum să nu remarce faptul că americanca cu șapte titluri de Grand Slam în palmares a ieșit pe un teren pustiu, pe suprafața care nu i-a plăcut niciodată prea mult, într-o zi care a făcut-o să tremure și a luptat. Deși a fost numărul unu, deși nu mai are nimic de demonstrat, deși suferă și de o boală auto-imună și deși a juca pe o temperatură de vreo 11 grade, pe ploaie este un chin și pentru o puștoaică cu jumătate din vârsta ei.
Recunoscută pentru relația specială pe care o are cu lumea modei, pregătind an de an pentru fiecare apariție în Grand Slam-uri adevărate colecții în stil haute couture, ce au introdus dantela, voalul și lenjeria invizibilă în peisajul tenisului, Venus Williams a lăsat totuși totul la o parte și, pentru prima dată în carieră, a intrat pe teren cu echipament aproape băiețesc.
US Open
"Star absolut!". Britanicii se înclină în fața noii "regine", Emma Răducanu. Reacții uimitoare
10/09/2021 LA 06:21
Venus Williams a răbdat. După exact o oră de joc, a pierdut primul set, în care a avut avantaj de 4-2, cedându-și de trei ori consecutiv serviciul în final. Seria slabă la serviciu a continuat și în setul doi, Schmiedlova reușind practic o serie de șase break-uri consecutive. Venus Williams a recuperat două dintre break-uri, a strâns scorul la 3-4, a ajuns la două mingi de 4-4, revenind de la 40-15 pe serviciul adversarei, apoi, la 3-5, a luptat cu toate forțele pentru a salva două mingi de meci consecutive pe propria lansare.
Adversara a avut totuși resursele să închidă meciul, de la 5-4 și 30-30: a 47-a greșeală neforțată a campioanei americane i-a adus a treia minge de meci Schmiedlovei, iar de această dată, campioana din 2015 de la București a închis cu winner.
Venus Williams are 40 de ani și trei luni. Tocmai a jucat al 87-lea său turneu de Grand Slam - un record absolut în Era Open. Dar, pentru prima dată într-o carieră stelară de 23 de ani, începută în 1997, Venus termină un sezon competițional fără victorie în turneele de Mare Șlem.

Rezultatele lui Venus Williams în Grand Slam-uri, în 2020:

  • 6-7(5), 3-6 versus Cori Gauff, turul 1, la Australian Open
  • Wimbledon - anulat
  • 3-6, 5-7 versus Karolina Muchova, turul 1, la US Open
  • 4-6, 4-6 versus Anna Karolina Schmiedlova, turul 1, la Roland Garros (turneu amânat cu patru luni)
Aceasta este a treia eliminare consecutivă în primul tur la Roland Garros pentru Venus Williams. În ultimele șase turnee de Mare Șlem în care a luat startul, a câștigat un singur meci. Ultima victorie a americancei la acest nivel: 6-0, 6-1 cu Saisai Zheng, la US Open 2019. Dăruirea și încăpățânarea lui Venus Williams au rămas, însă, aceleași ca în fiecare dintre cei 23 de ani petrecuți în circuit.
https://i.eurosport.com/2020/09/27/2894631.png
Tenis
Emma Răducanu, distrugătoarea de încredere. Cum "sapă" în moralul adversarelor, la US Open
09/09/2021 LA 07:57
Tokyo 2020
Buzărnescu, lecţie fantastică de patriotism, înainte de Tokyo: "Plăteam eu tot, doar să fiu acolo"
17/07/2021 LA 10:56