Deși nu a pierdut set până acum la Paris, Kvitova a avut un moment complicat, dezvăluind la interviurile de după meci că a fost copleșită de emoții în momentul a simțit aproape calificarea în sferturi, servind pentru victorie în fața chinezoaicei Shuai Zhang (40 WTA).
"Da, am avut emoții cam mari la ultimele două puncte ale meciului. Totul a revenit în mintea mea. Chiar și acum, când vă vorbesc, sunt extrem de emoționată. A fost un drum lung pentru mine. Înaintea ultimelor două puncte a început totul. Mi-am spus că trebuie să fiu concentrată, că încă nu e terminat. Dar amintirile curgeau, erau unele fericite, despre cum am revenit aici, pe «Philippe Chatrier», după atac, în 2017. Nu mi-aș fi putut imagina că voi mai ajunge în sferturi la acest Grand Slam. Totul mi-a trecut prin fața ochilor. Întreaga familie, oameni dragi, oameni pe care îi iubesc și care m-au ajutat în cele mai grele clipe. Nu știu de ce, nu pot explica, dar asta era în mintea mea. Îi vedeam, dar eu mă aflam pe «Philippe Chatrier»”, a povestit Petra Kvitova.
Petra Kvitova și-a asigurat deja revenirea în Top 10 mondial, de lunea viitoare. În decembrie 2016, Petra Kvitova a fost atacată cu un cuțit, în propria casă, fiind rănită la mâna stângă - dominantă, după ce fusese amenințată cu cuțitul la gât. Fostul număr doi mondial a trecut prin mai multe operații complicate de reconstrucție, în urma cărora medicii nu i-au garantat că va mai putea juca tenis. Atacatorul a fost prins și judecat, fiind condamnat la 11 ani de închisoare. Kvitova a lipsit cinci luni din circuit în urma acelui moment teribil al vieții sale.
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
ACUM 10 ORE
În 2017, Roland Garros-ul a fost primul turneu de Mare Șlem disputat de Kvitova după atacul cu cuțit.

Roland Garros 2020: Parcursul Petrei Kvitova către sferturile de finală:

  • turul 1: 6-3, 7-5 cu Oceane Dodin (1 oră, 17 minute)
  • turul 2: 6-3, 6-3 cu Jasmine Paolini (1:24)
  • turul 3: 7-5, 6-3 cu Leylah Fernandez (1:54)
  • optimi: 6-2, 6-4 cu Zhang Shuai (1:25)
  • sferturi - cu Laura Siegemund (32 ani)
Tenis
"M-a luat prin surprindere!" Ce a spus Ilie Năstase despre despărțirea dintre Simona Halep și Cahill
ACUM 13 ORE
Tenis
Crăciunul, ANULAT pentru sportivii care vor să repete performanța Emmei Răducanu la Australian Open
ACUM 14 ORE