Deși nu a pierdut set până acum la Paris, Kvitova a avut un moment complicat, dezvăluind la interviurile de după meci că a fost copleșită de emoții în momentul a simțit aproape calificarea în sferturi, servind pentru victorie în fața chinezoaicei Shuai Zhang (40 WTA).
"Da, am avut emoții cam mari la ultimele două puncte ale meciului. Totul a revenit în mintea mea. Chiar și acum, când vă vorbesc, sunt extrem de emoționată. A fost un drum lung pentru mine. Înaintea ultimelor două puncte a început totul. Mi-am spus că trebuie să fiu concentrată, că încă nu e terminat. Dar amintirile curgeau, erau unele fericite, despre cum am revenit aici, pe «Philippe Chatrier», după atac, în 2017. Nu mi-aș fi putut imagina că voi mai ajunge în sferturi la acest Grand Slam. Totul mi-a trecut prin fața ochilor. Întreaga familie, oameni dragi, oameni pe care îi iubesc și care m-au ajutat în cele mai grele clipe. Nu știu de ce, nu pot explica, dar asta era în mintea mea. Îi vedeam, dar eu mă aflam pe «Philippe Chatrier»”, a povestit Petra Kvitova.
Petra Kvitova și-a asigurat deja revenirea în Top 10 mondial, de lunea viitoare. În decembrie 2016, Petra Kvitova a fost atacată cu un cuțit, în propria casă, fiind rănită la mâna stângă - dominantă, după ce fusese amenințată cu cuțitul la gât. Fostul număr doi mondial a trecut prin mai multe operații complicate de reconstrucție, în urma cărora medicii nu i-au garantat că va mai putea juca tenis. Atacatorul a fost prins și judecat, fiind condamnat la 11 ani de închisoare. Kvitova a lipsit cinci luni din circuit în urma acelui moment teribil al vieții sale.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG SEMIFINALE / Toată Australia pune presiune pe Ashleigh Barty
ACUM O ORĂ
În 2017, Roland Garros-ul a fost primul turneu de Mare Șlem disputat de Kvitova după atacul cu cuțit.

Roland Garros 2020: Parcursul Petrei Kvitova către sferturile de finală:

  • turul 1: 6-3, 7-5 cu Oceane Dodin (1 oră, 17 minute)
  • turul 2: 6-3, 6-3 cu Jasmine Paolini (1:24)
  • turul 3: 7-5, 6-3 cu Leylah Fernandez (1:54)
  • optimi: 6-2, 6-4 cu Zhang Shuai (1:25)
  • sferturi - cu Laura Siegemund (32 ani)
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
ACUM O ORĂ
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 3 ORE