Situația pandemică din Franța a determinat autoritățile și organizatorii turneului de la Roland Garros să amâne cu o săptămână startul celui de-al 2-lea Grand Slam al anului. Deși este o amânare cu numai 7 zile acest lucru va afecta serios caledarul competițional.
Astfel, sportivii care vor juca în cea de-a 2-a săptămână la Paris nu vor putea participa primele turnee de pe iarbă. Organizatorii Libema Open au anunțat deja că vor anula sau vor amâna turneul pentru toamnă, iar organizatorii de la Stuttgart vor ține turneul, dar doar dacă li se oferă compensații din partea Federației Franceze de Tenis.

Roxana Mărăcineanu, criticată după amânarea Roland Garros 2021

US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
Ajunsă de două ori în optimi la Roland Garros, Alize Cornet, fostă număr 11 WTA, îşi vede planurile date peste cap privind programul şi s-a lansat într-o serie de critici dure la adresa Roxanei Mărăcineanu, pe care o vede principala responsabilă pentru situaţia creată.
"Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, e un dezastru. Îmi pare rău, nu am nimic cu ea, dar ia mereu decizii proaste pentru sport. Parcă nici nu i-ar păsa. Ştiu că această decizie vine din partea celor din guvern, sunt sigură de asta. Poate că şi organizatorii şi-au dorit amânarea cu o săptămână, dar e o decizie egoistă. Calendarul va avea de suferit mult din cauza acestui lucru", a spus Alize Cornet pentru Tennis Channel.
Anul trecut, din cauza pandemiei, Roland Garros a fost amânat 4 luni, ţinându-se la final de septembrie - început de octombrie. Ca atare, temperaturile au fost foarte scăzute, lucru de care s-au plâns foarte mulţi dintre jucători.
Roland Garros se va ţine în 2021 între 24 mai şi 13 iunie şi va putea fi urmărit în exclusivitate în România pe Eurosport şi Eurosport Player.
US Open
Alize Cornet, reacție promptă, după ce fostul ei antrenor a fost acuzat de viol de o colegă din WTA
02/09/2022 LA 14:38
US Open
Mats Wilander, verdict în cazul Emmei Răducanu, după eliminarea de la US Open: "E ca Simona Halep!"
31/08/2022 LA 04:06