Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A venit "nota de plată"! Amenda primită de Irina Begu la Roland Garros, după ce era să lovească un puști din tribune

Irina Aldea

Actualizat 28/05/2022 la 11:57 GMT+3

Irina Begu a fost cât pe ce să fie descalificată joi la Roland Garros, după ce o rachetă trântită de ea de pământ a ricoșat în tribune și era cât pe ce să lovească un puști din primul rând. Organizatorii au anunțat deja amenda pe care românca va trebui s-o plătească la Paris.

Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros, după ce a lovit cu racheta un spectator

Irina Begu s-a calificat joi în turul al treilea la Roland Garros după ce a eliminat-o pe Ekaterina Alexandrova (favorita numărul 30), revenind de la 0-1 la seturi. Begu s-a impus cu scorul de (4) 6-7, 6-3, 6-4, după 2 ore și 38 de minute de joc. Acesta a fost cel de-al patrulea succes al româncei în fața Ekaterinei Alexandrova, din tot atâtea meciuri disputate una împotriva celeilalte.
Unibet - Roland Garros 2022
Chiar dacă s-a impus, Irina Begu a avut parte de o sperietură pe cinste în debutul setului decisiv. În setul al treilea, la scorul de 2-0 pentru Alexandrova, Irina Begu a avut un moment de frustrare în care a lovit cu racheta de pământ. Din nefericire pentru Irina, racheta a ricoșat într-un spectator din tribune, iar supervizorul turneului a fost chemat pe teren. Irina a primit înțelegere din partea oficialilor turneului și a primit doar un avertisment, iar meciul a continuat, spre dezamăgirea Ekaterinei Alexandrova.
CITEȘTE ȘI:

Irina Begu a aflat ce amendă trebuie să plătească pentru incidentul de joi de la Roland Garros

Irina Begu s-a ales cu o amendă după ce racheta aruncată în timpul meciului cu Ekaterina Alexandrova a lovit un copil aflat în tribune. Sportiva noastră va fi nevoită să plătească 10.000 de euro în urma incidentului neplăcut de joi: "Liderul amenzilor, așa cum era de așteptat, este Irina-Camelia Begu, care a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru că și-a aruncat racheta și a lovit un copil în tribune", anunță jurnalistul Ben Rothenberg.
La finalul partidei, Irina a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport și a explicat că acest moment este unul dintre cele mai jenante din cariera sa. De asemenea, Irina a ținut să-i mulțumească mamei copilului respectiv pentru că le-a explicat oficialilor că acesta nu a fost lovit, fapt care a contat cu siguranță în decizia ca sportiva să nu fie descalificată.
"A fost - și este în continuare - un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat. Eu iubesc copii enorm de mult și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.
De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.
A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta... A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine", a spus Irina.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 27 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo