Irina Begu este față în față cu istoria la Paris, unde are șanse să ajungă pentru prima oară într-un sfert de finală dintr-un Grand Slam. Deocamdată, bucureșteanca și-a egalat cea mai bună performanță din carieră, ajungând în trecut în alte două rânduri în optimile unui Mare Șlem (Australian Open și Roland Garros).
Adversara de azi, Jessica Pegula, nu e o sportivă care să sperie, astfel că Begu are o șansă reală să meargă mai departe, dacă va etala cel mai bun tenis al său. Specialiștii de la lastwordonsports.com au prefațat disputa și, deși o văd favorită pe sportiva din SUA, se așteaptă la un duel echilibrat, în care micile detalii vor face diferența.

Predicțiile specialiștilor Lastwordonsports, înainte de Begu - Pegula (optimi Roland Garros)

Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43
Fraser
Pegula și-a îmbunătățit jocul cu fiecare tur trecut la Roland garros. Sportiva din SUA performează foarte bine în turneele mari și nu întâmplător a ajuns în săptămâna a doua la Roland garros. Begu a fost și ea impresionantă în ultimul meci, deși adversara - Jeanjean - nu i-a pus mari probleme. Totuși, românca e extrem de talentată și e mai adaptată la zgură decât Pegula. Va fi un meci extrem de strâns, dar Pegula are mai multe arme pentru a ajunge în sferturi. Predicție: Victorie Pegula, în 3 seturi.
Jakub
Pegula este la porțile TOP 10 WTA și o victorie în optimi la Roland Garros i-ar cimenta și mai mult poziția în ierarhie. Begu a câștigat precedentele meciuri directe, dar acestea au avut loc pe hard. Românca, în vârstă de 31 de ani, e pentru prima oară în optimi într-un Grand Slam în ultimii 6 ani, astfel că va avea o presiune mare. Cred că Pegula e ușor favorită, dar nu ar fi exclusă o surpriză. Predicție: Victorie Pegula, în 3 seturi.
Jim
Având în vedere cât de multe surprize au fost la Roland Garros, anul acesta, pe tabloul feminin, e greu să spui cu certitudine că Jessica va merge mai departe. Pe hârtie, ea e însă favorită. Begu este o jucătoare solidă, care a făcut o primă săptămână bună la Paris, dar Pegula e într-o formă excelentă și are o experiență mai mare în meciuri cu miză. Predicție: Victorie Pegula, în 2 seturi.
Confruntarea Irina Begu - Jessica Pegula va avea loc azi, pe Suzanne Lenglen, după ora 16:00. Duelul singurei reprezentante a României rămasă pe tabloul de simplu feminin va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player, după Kasatkina - Giorgi și Ruud - Hurkacz.
https://i.eurosport.com/2022/05/29/3383852.jpg
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55