Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce așteptări are Iga Swiatek de la meciul cu Coco Gauff din finala Roland Garros! "Își merită succesul!"

Bianca Dumitru

Publicat 03/06/2022 la 19:08 GMT+3

Iga Swiatek, liderul mondial al tenisului feminin, a declarat că speră să aibă o "rivalitate specială" cu Coco Gauff, pe care o va întâlni sâmbătă în finala de la Roland Garros.

Coco Gauff - Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a ajuns la 34 de victorii consecutive, învingând-o joi pe Daria Kasatkina în semifinalele turneului de Mare Șlem din capitala Franței.
Poloneza, care a împlinit marți 21 de ani, este prima jucătoare care ajunge în cel puțin șase finale în circuitul WTA în primele șase luni ale anului de la Serena Williams în 2013 (șapte), dar următoarea sa adversară, americanca Gauff, este în formă.
Gauff, în vârstă de 18 ani, a eliminat-o în semifinale pe Martina Trevisan și a devenit a șasea jucătoare americană în era Open care atinge finala la Roland Garros fără să piardă niciun set.
Ea este pe locul trei pe lista celor mai tinere finaliste de Grand Slam din acest secol și totodată cea mai tânără finalistă americană la Roland Garros de la Monica Seles în 1991 și cea mai tânără finalistă în general de la Kim Clijsters în 2001.
Cele două se cunosc de mult, din circuitul junioarelor, unde Swiatek a câștigat proba feminină de la Wimbledon în urmă cu doar patru ani, la scurt timp după succesul lui Gauff la Roland Garros la această categorie de vârstă.
Citește și:

Swiatek vrea o rivalitate specială cu Gauff

Iga Swiatek, campioana din 2020 de la Roland Garros, abia așteaptă să există o rivalitate la nivel de senioare între ea și jucătoarea aflată acum pe locul 23 în ierarhia internațională.
"Îmi place s-o urmăresc pe Coco Gauff, adversara mea în finala de sâmbătă de la Roland Garros, și poate că aceasta va deveni o rivalitate specială în anii următori", a spus ea pentru BBC Sport, citată de Agerpres.
"Simt că a fost în circuit mai mult decât am fost eu și are doar 18 ani. Coco are un potențial mare și sper că va continua să progreseze. Cred că acest turneu a arătat că este pe drumul cel bun. Îmi amintesc că Coco a câștigat Roland Garros la junioare în 2018, când îmi doream foarte mult să câștig.
Nu am jucat, însă, împotriva ei, fiindcă am pierdut în semifinale cu Caty McNally. Dar când Coco a câștigat, avea doar 14 ani, și am spus: 'Grozav, am muncit atât de mult și o fată cu trei ani mai mică decât mine câștigă un Grand Slam pentru juniori!' A fost greu de acceptat pentru adolescenta care eram, însă de atunci am progresat mult", a afirmat poloneza.
"Când am ajuns să o întâlnesc mai des în circuitul WTA, am văzut că se menține la un nivel cu adevărat bun și își merită succesul. Nu vorbim prea mult între noi când suntem la turnee, doar fiindcă suntem amândouă cam timide! Oamenilor introvertiți le este destul de greu să aibă o legătură, dar îmi place foarte mult de ea. Simt că este cu adevărat modestă și concentrată pe munca ei. Se pare că se simte bine și că este înconjurată de oameni buni", a adăugat poloneza.
Meciul dintre Iga Swiatek și Cori Gauff este programat sâmbătă, de la ora 16:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo