Mereu Simona Halep a spus că nu o interesează locul ocupat în clasament, dar, pentru a reveni cu șanse în fazele finale ale turneelor, are nevoie de o poziție cât mai bună, astfel încât să nu dea peste numele mari din circuit încă din primele faze. La Madrid a fost nevoită să joace din turul secund cu Badosa, locul 2 WTA, și a reușit surpriza, impunându-se.
Acum, la Roland Garros, lucrurile se complică mult mai mult, în contextul în care în drumul spre sferturi i-a ieșit Iga Swiatek. Cele două vor oferi, dacă se respectă calculele hârtiei, o optime de vis, unde poloneza pleacă din postura de mare favorită. Cel puțin asta crede Andy Roddick, fostul număr unu mondial, care nu crede că Iga poate fi oprită din drumul spre al doilea său Grand Slam din carieră.
"Cum poate Swiatek să fie oprită? E o problemă pe care toate fetele din circuit încearcă să o rezolve în ultimele luni. Vorbim de 28 de meciuri la rând fără înfrâgnere, de 5 titluri câștigate în această perioadă. Iga va pleca la Roland Garros din postura de favorită uriașă. Se simte ca Rafa în toți ani în care a dominat acest turneu", a spus Roddick pentru Tennis Channel.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43

Swiatek, ca Rafa Nadal la Roland Garros

Indiferent de cât de bine evoluează adversara, Swiatek e capabilă să își ridice nivelul jocului și să vină cu ceva în plus, astfel încât să nu se pună problema învingătoarei. Încrederea pe care o are îi aduce aminte lui Roddick de idolul lui Swiatek, Rafa Nadal, "regele" absolut la Roland Garros, cu 13 titluri.
"Vorbim de jucătoare bune, dar care arată ca niște sportive banale când o întâlnesc pe Iga. Aici ne arată Swiatek cât e de mare, făcând acest lucru. Are încredere și nici măcar nu contează cât de bine joacă adversarele. Știi dinainte că, chiar dacă vei evolua foarte bine, vei întâlni pe cineva care joacă excepțional și care găsește mereu o lovitură în plus pentru a încheia punctul. Am reușit și eu să fac asta...cam vreo două luni în toată cariera mea. Ea face asta tot timpul în acest sezon, are control total în fiecare moment, indiferent de aversară sau de turneu", a mai spus "omul as".
Traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros
  • Turul 1: Ana Kinjuh
  • Turul 2: Maryna Zanevska / Qinwen Zheng
  • Turul 3: Elena Ostapenko sau Alize Cornet
  • Optimi: Iga Swiatek
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55