Martina Trevisan este o revelație la Roland Garros. În vârstă de 28 de ani, jucătoarea din Italia, clasată pe locul 59 WTA, s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam.
Pasul în penultimul act al competiției de la Paris l-a făcut după o victorie în trei seturi cu Leylah Fernandez, cu 6-2, 6-7, 6-3.
"Este un moment incredibil pentru mine. Astăzi a fost un meci foarte greu, dar am reușit să câștig, așa că sunt foarte fericită", a declarat Trevisan.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43
Jucătoarea din Italia poartă același prenume cu două sportive uriașe din istoria tenisului, Martina Navratilova și Martina Hingis. Întrebată la conferința de presă despre numele Martina și dacă simte presiune, Trevisan a declarat: "Mama mi-a dat acest nume și cu siguranță este după Navratilova. Nu simt presiune după nume. Îmi place și mie (a zâmbit)".
https://i.eurosport.com/2022/05/31/3384967.jpg
Martina Trevisan a recunoscut apoi căacum arată cel mai bun tenis din cariera ei, dar "cred că aș putea juca și mai bine. Aștept cu nerăbdare să văd ce va fi în viitor."

Ce spun ultimele două săptămâni despre Martina Trevisan, una dintre senzațiile de la Roland Garros

Întrebată ce spun de fapt ultimele două săptămâni despre ea ca persoană, reprezentanta Italiei a răspuns: "Cred că toată lumea are o viață importantă. Eu sunt fericită pe teren. Fac ceea ce iubesc. Deci trecutul meu mă ajută să fiu ceea ce sunt acum."
În semifinala de joi, Martina Trevisan va juca pentru a accede în finală contra tinerei Coco Gauff, care a învins-o tot azi pe Sloane Stephens cu 7-5, 6-2. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat la Roland Garros, în 2020. Atunci Trevisan s-a impus cu 2-1 la seturi.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55