Simona Halep și Patrick Mouratoglou au început să lucreze împreună la începutul lunii aprilie, iar cei doi s-au declarat încântați de cum merge colaborarea, după două turnee în care românca a ajuns până în sferturile de finală, la Madrid, și în turul 2 la Roma.
Fostul lider mondial din WTA nu este deloc descurajată, ba dimpotrivă, are încredere că poate reveni în top fiind acum la un potențial fizic bun. În plus, încrederea e la nivel maxim, mai ales că Mouratoglou știe exact ce și când să comunice pentru a se asigura că în departamentul mental nu există minusuri.
Înaintea turneului de la Roland Garros, colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou a fost analizată de Martina Navratilova. Fosta mare jucătoare de tenis a spus că românca are o șansă importantă de a se impune pe zgura de la Paris datorită impactului pe care tehnicianul îl are asupra ei.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM O ORĂ
De asemenea, Navratilova a punctat că o vede pe Simona Halep mai motivată de când lucrează alături de fostul antrenor al Serenei Williams.
"Simona arată mai fericită pe teren și joacă un tenis bun. Va fi încrezătoare la Paris deoarece a mai câștigat acest turneu și zgura este suprafața pe care se simte cel mai bine.
Cu Mouratoglou antrenor, ea are ceva nou și, de multe ori, sportivii evoluează mai bine cu un nou antrenor pentru că vor să arate ce pot face. În plus, primesc informații noi", a declarat Martina Navratilova.
Citește și:

"Halep nu e obligată să revină în Top 10!"

Și Ilie Năstase a comentat colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou. Fostul mare tenismen este de părere că în jocul Simonei există schimbări în bine după angajarea antrenorului francez.
În plus, Năstase are un sfat pentru ca Halep să revină în topul WTA, dar spune că nu e obligată să revină pentru că ea deja a fost locul 1 în lume, o reușită spectaculoasă.
"Asta trebuie întrebată Simona, ea știe (n.r. dacă este Mouratoglou antrenorul potrivit pentru Halep), ea l-a angajat. O schimbare este serviciul doi care e mai puternic (n.r. ca urmare a antrenamentelor cu Mouratoglou). Dar o să se vadă schimbări în timp, nu putem după două săptămâni să cerem ca Simona să fie numărul 1 din nou. Pentru că e greu. Simona Halep nu e obligată să revină în Top 10, ea a fost numărul 1. Eu i-am spus să joace turneele mai mari, adică să meargă la turneele de Grand Slam.
Însă probabil că e un regulament conform căruia dacă nu joci în 14 turnee nu îți dau puncte. Și atunci de asta joacă. La Roland Garros eu spun să o lăsăm să joace. Are un antrenor care îi convine acum și merge înainte. A pierdut două turnee, nu a pierdut totul. Un pronostic la Roland Garros e greu de dat. E fata asta din Polonia (n.r. Iga Swiatek, numărul 1 mondial), mai e și tunisianca (n.r. Ons Jabeur, numărul 6 mondial), sunt multe jucătoare periculoase acolo. Și toate vor să o bată pe Simona, este clar", a spus Ilie Năstase.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa, sub lupa specialiștilor! Singurul mod în care poate fi învinsă românca
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Wimbledon 2022, scena surprizelor! Minim o jucătoare fără finală de Grand Slam va fi în ultimul act
ACUM 13 ORE