Emma Răducanu trece printr-o perioadă destul de grea, confruntându-se în acest an cu mai multe probleme medicale. În plus, britanica s-a despărțit recent de antrenorul Torben Beltz, care o pregătea de doar 5 luni.
Pentru aceste schimbări dese pe care le face în ceea ce privește staff-ul tehnic, campioana de la US Open 2021 a fost criticată de mai multe voci din tenis. Sportiva a ținut, înainte de Roland Garros, să le transmită un mesaj acestora, arătându-se încrezător în deciziile pe care le ia.
"Este cu siguranță o călătorie în care învăț pe parcurs, dar contează ceea ce funcționează pentru mine, la nivel individual. Poate că nu funcționează pentru oricine și lumea poate mă privește ca pe o nebună, dar eu am încredere în deciziile mele și în ceea ce cred că este bine pentru mine. Am încredere în felul în care lucrez și privesc înainte", a declarat Emma Răducanu, potrivit Tennis World USA.
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
29/06/2022 LA 16:36
Jucătoarea de tenis de 19 ani a vorbit și despre programul încărcat pe care îl are, dar și despre modul în care își umple timpul liber și cum îi place să se relaxeze.
"Cred că ar trebui să fac progrese în ceea ce înseamnă procesul de relaxare, pentru că nu prea mai am timp pentru mine. Fac yoga, consider că e foarte important să fii flexibil, pentru că ajungem în tot felul de poziții pe terenul de tenis. Yoga mă relaxează și este una din activitățile care mă deconectează total", a spus Emma Răducanu.
Citește și:

Sfatul primit de Emma Răducanu de la Bianca Andreescu

Emma Răducanu traversează o perioadă extrem de dificilă în acest moment. Fără antrenor, rezultatele britanicei sunt departe de a fi extraordinare și pare că încă nu s-a obișnuit cu viața pe circuit.
În plus, sportiva se confruntă și cu unele probleme medicale, cel mai recent fiind nevoită să abandoneze în turul inaugural al turneului de la Roma, în meciul cu Bianca Andreescu, din cauza unor dureri la spate.
Sportiva din Canada, una dintre jucătoarele care știu foarte bine cum accidentările îți pot afecta cariera, a avut un mesaj pentru Emma Răducanu, după abandonul acesteia de la Roma:
"Cred că trebuie să treci prin aceste lucruri ca să știi cu adevărat de ce ai nevoie. Joci împotriva celor mai bune jucătoare, trebuie să ai cea mai bună alimentație, planul de joc corect, să intri în joc așa cum trebuie din punct de vedere fizic, mental, emoțional.
Nu este ușor să fii pe circuit. Din ianuarie până în octombrie e o perioadă lungă. Trebuie să îți programezi așa cum trebuie antrenamentele și competițiile. Trebuie să știi și că accidentările fac parte din joc, dar cel mai bun lucru pe care îl poți face este să le previi. Cred că acesta este sfatul meu pentru ea", a declarat Bianca Andreescu.
Pentru cele două sportive urmează turneul de Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, care este programat între 22 mai - 5 iunie și care va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11