Experții Eurosport, Tim Henman și Chris Evert, și-au exprimat părerile despre succesul impresionant al polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. Numărul 1 mondial a învins-o pe Coco Gauff cu 6-1, 6-3 în finală și și-a trecut în palmares al doilea trofeu pe zgura pariziană.
Citește și:
Wimbledon
Iga Swiatek, out de la Wimbledon! Poloneza a făcut un meci dezastruos contra lui Alize Cornet
ACUM 15 ORE
Cu a 35-a victorie consecutivă, Swiatek a egalat un record al americancei Venus Williams din 2000, singura care a mai realizat o astfel de performanță în acest secol.

Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros

Tim Hemnan a fost impresionat de discursurile celor două jucătoare după finală: "Au fost discursuri geniale din partea ambelor jucătoare, atât de autentice, atât de emoționale, atât de sincere și atât de înțelepte. Pentru ca Swiatek să vorbească așa după unul dintre cele mai mari momente din cariera ei, este fantastic.
Te uiți la ceea ce face ea pentru jocul feminin în acest moment și cum îl domină. A jucat absolut genial timp de două săptămâni și este o campioană cu adevărat demnă."

Ultima minge din partida Swiatek - Gauff + bucuria Igăi

Chris Evert a comentat: "Iga a fost cea mai bună jucătoare de astăzi. A deschis mai bine terenul, ea a fost cea care a avut mai puține erori neforțate, a fost foarte concentrată și a fost cea care a dominat fiecare punct.
Cred că aici este vorba despre experiență, a avut un plan de joc, a vorbit cu antrenorul ei, sunt sigură, despre a fi proactivă, de a fi agresivă de la prima lovitură. Nu a lăsat-o pe Coco să o alerge pe teren.
Sunt sigură că a vorbit și cu psihologul ei de performanță, Daria. Probabil că Daria i-a spus să se concentreze și să compartimenteze totul. A fost o mașinărie pe teren, a știu ce trebuie să facă în fiecare moment."
Chris Evert a mai spus că Swiatek se gândește deja la Wimbledon: "Nu cred că se gândește că poate câștiga acest turneu de 14 ori. Cu toții vorbim despre prezent, ea știe în mintea ei că în această călătorie vrea să fie în formă, vrea să-i fi foame de rezultate, vrea să joace un tenis bun încă 15-20 de ani și să câștige multe Grand Slam-uri. Asta pe termen lung.
Pe termen scurt, în timp ce sărbătorește, se va gândi la Wimbledon. Mai sunt doar trei săptămâni, sper că își ia o săptămână liberă și nu face nimic altceva, decât să-și reface corpul."
Wimbledon
Iga Swiatek, victorie muncită la Wimbledon, în turul 2, în fața sportivei de pe locul 138 WTA
30/06/2022 LA 16:54
Wimbledon
Gabriela Ruse, înfrângere dureroasă la Wimbledon! A cedat în 3 seturi în fața lui Cori Gauff
28/06/2022 LA 14:43