Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Halep - Zheng, în top 5 partide de neratat, joi, la Roland Garros. Alegerile specialiștilor

Cristian Mihală

Publicat 26/05/2022 la 09:36 GMT+3

Simona Halep revine azi în arenele de la Roland Garros pentru partida din turul secund, contra chinezoaicei Zheng Qinwen. Disputa a fost aleasă de jurnaliștii de la Sportskeeda în top 5 partide de neratat joi, la Paris.

Simona Halep, puncte magice pentru a încheia meciul cu Schunk în primul tur la Roland Garros

După ce ieri i-am avut pe zgura pariziană pe Nadal, Djokovic sau Alcaraz, nici ziua de azi nu va dezamăgi. Dimpotrivă, pe teren vor păși din nou nume mari din tenisul mondial, în frunte cu Tsitsipas, Medvedev, Rublev, Swiatek, Halep sau Sabalenka.
Partida campioanei din 2018 a fost aleasă între cele 5 confruntări care nu trebuie ratate joi, la Roland Garros, contextul contribuind din plin la acest lucru. Asta pentru că Halep a arătat ceva carențe în setul doi din primul tur, în timp ce Zheng vine după o partidă mare făcută, împotriva Zanevskăi. Ea a servit excelent, trimițând 6 ași și câștigând 95% din punctele jucate cu primul serviciu. I-a oferit adversarei o singură oportunitate de break, pe care a și salvat-o. Cu 27 de lovituri câștigătoare și doar 10 neforțate, asiatica merge în turul secund pentru a doua oară în cariera sa la un turneu de Grand Slam. Aceeași fază a competiției a atins-o și în iarnă, la Australian Open, la debutul într-un Mare Șlem.
"Simona Halep a supraviețuit unei reale sperieturi în turul întâi de la Roland Garros, când a trecut cu 6-4, 1-6, 6-1 de Nastasja Mariana Schunk. Românca a avut timp puțin pentru a se recupera după o partidă solicitantă, iar acum, în turul doi, o așteaptă Zheng Qinwen. Aceasta e într-o formă excelentă, cedând doar 4 gameuri în duelul din manșa întâi, cu Maryna Zanevska. Chinezoaica e capabilă să îi creeze probleme Simonei Halep la ceea ce reprezintă turneul favori al româncei", notează sportskeeda.com.
Celelalte partide de azi recomandate de jurnaliștii sursei citate:
  • Miomir Kecmanovic - Alexander Bublik
  • Jannik Sinner - Roberto Carballes Baena
  • Danielle Collins - Shelby Rogers
  • Hubert Hurkacz - Marco Cecchinato

Halep - Zheng, în jurul orei 16:00, la Roland Garros, pe Eurosport 1

Fără titlu WTA, Zheng are un procentaj de 100% în finalele de turnee challenger la care a participat: 8/8. 4 dintre aceste titluri au venit pe zgură, una chiar împotriva unei reprezentante a ţării noastre, Gabriela Talabă (2020, la Frydek-Mistek).
Halep și Zheng s-au întâlnit o singură dată până acum, în iarnă, la Melbourne Summer Set 1, turneu pe care românca l-a câștigat. Atunci, Simo s-a impus categoric, lăsându-i doar 5 gameuri adversarei.
"Cred că am jucat cu ea o dată. E super-tânără, joacă foarte bine, aşa cum o fac multe alte jucătoare. Nu mai ţin bine minte partida cu ea, o să mă uit la meci, cred că am jucat pe hard dacă nu mă înşel. Va fi diferit, sunt suprafeţe diferite, noi ca jucătoare suntem diferite. Fiecare meci de aici e o provocare, dar e normal, vorbim de un Grand Slam. Dar sunt aici pentru a răspunde acestor provocări. Vreau să mă concentrez pe jocul meu şi să dau tot ce pot, apoi vom vedea unde ajung", a explicat Halep.
Dacă va trece de Zheng, pentru Simona urmează două adevărate "finale". Mai întâi, în față îi va fi, probabil, Jelena Ostapenko, într-o reeditare a finalei French Open 2017, pentru ca în optimi, în caz de calificare, românca să dea peste Iga Swiatek, de departe cea mai bună jucătoare din lume.
Partida Halep - Zheng se joacă joi, la Roland Garros, şi va fi transmisă în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo