Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek a cerut încetarea bullying-ului online asupra sportivilor! "Și noi suntem oameni"

Bianca Dumitru

Publicat 26/05/2022 la 15:33 GMT+3

Înaintea meciului cu Alison Riske, din turul 2 al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, Iga Swiatek a vorbit despre comentariile negative pe care sportivii le primesc în mediul online.

Rezumatul partidei Iga Swiatek - Lesia Tsurenko, din primul tur la Roland Garros

Iga Swiatek a vorbit, înaintea meciului din turul 2 de la Roland Garros, despre comentariile abuzive pe care sportivii le primesc în mediul online.
Liderul WTA, marea favorită a turneului de Grand Slam de la Paris, a comentat criticile care se abat asupra jucătorilor de tenis pe rețelele de socializare, cerându-le celor care le scriu să încerce să se abțină.
Swiatek a sugerat că o parte din mesajele negative sunt cauzate de banii pierduți la pariuri, dar a spus că asta nu este o scuză pentru ca oamenii să aibă un comportament abuziv la adresa sportivilor.
"Recent am jucat împotriva Andreei Prisăcariu, în meciul Poloniei de la Billie Jean King Cup cu România, și știu că ea a spus că după meci a primit mesaje proaste pentru că a pierdut. Nu știu exact ce s-a întâmplat în acest caz, dar știu că ura există și că este o problemă serioasă care trebuie abordată.
Este greu să facem ceva în privința asta, mai ales ca atlet, pentru că nu avem control asupra a ceea ce scriu oamenii. De multe ori, cei care comentează sunt persoane care pariază și au pierdut bani – acesta pare să fie un 'motiv' pentru unele dintre abuzuri –, dar oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că multe dintre aceste mesaje sunt citite și au un impact negativ, care nu ne ajută. Ei nu știu ce se întâmplă în viața noastră. Acești oameni ar trebui să se oprească și să se gândească mai bine", a declarat Iga Swiatek.
Citește și:

Swiatek stă departe de social media în timpul turneelor

Liderul WTA a punctat și că îi consideră slabi pe cei care se ascund în spatele anonimatului când transmit mesaje. În plus, Swiatek a mărturisit că, în timpul turneelor, nu obișnuiește să își folosească telefonul pentru a nu lua contact cu mesajele dure pe care le poate primi pe rețelele de socializare.
"Suntem oameni. Este ușor să scrii un mesaj și să apeși pe butonul de publicare. Dar de cele mai multe ori sunt cuvinte pe care nu ni le-ar spune în față. Simt că ar putea fi un semn de slăbiciune și poate că merită să ne schimbăm perspectiva și să observăm că de ambele părți sunt oameni.
Eu sunt genul de persoană care încearcă să evite să citească toate mesajele primite. De obicei, nu îmi folosesc prea mult telefonul în timpul turneelor. Deci nu citesc astfel de mesaje rele, dar știu că alți jucători o fac", a conchis liderul WTA.
În turul 2 la Roland Garros, Iga Swiatek o va înfrunta pe Alison Riske, meciul fiind programat în această după-amiază, la finalul partidei dintre Pedro Cachin și Hugo Gaston.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo