Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, deloc afectată de eliminarea favoritelor de la Roland Garros! Verdictul lui Mats Wilander înainte de optimi

Bianca Dumitru

Publicat 29/05/2022 la 13:42 GMT+3

Iga Swiatek este singura jucătoare din Top 10 WTA care s-a calificat în optimile Roland Garros, multe alte favorite ale turneului fiind deja eliminate, ceea ce reprezintă o premieră istorică la Grand Slam-ul parizian. Mats Wilander consideră că liderul mondial nu va fi distrasă de această situație.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Ediția din acest an de la Roland Garros a furnizat surprize de proporții încă din primele faze ale competiției. Multe favorite au fost învinse surprinzător, Iga Swiatek fiind singura jucătoare care și-a respectat statutul și s-a calificat în optimi, după victoria de sâmbătă contra muntenegrencei Danka Kovinic.
Mats Wilander a analizat situația de pe tabloul feminin. Expertul Eurosport a spus liderul WTA este prea bine pregătită pentru a se lăsa afectată de eliminarea celorlalte favorite de la Roland Garros.
Fostul jucător de tenis a punctat că nu este încă sigur că poloneza se va impune pe zgura de la Paris, dar a evidențiat faptul că Swiatek are o șansă foarte mare de a-și trece numele pe trofeul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.
"Ea devine tot mai clar favorita turneului cu fiecare meci pe care îl joacă. Da, când celelalte jucătoare din top 10 sunt eliminate, pe hârtie este mai ușor. Dar nu cred că Iga se gândește la asta. Ea se află într-un moment foarte bun în care își înfruntă adversarul fără să conteze dacă e pe locul 10, 11 sau 12.
Mai sunt câțiva jucători bun în turneu, dar tenisul feminin din ultimii cinci, șase ani este foarte imprevizibil. Cel mai previzibil jucător pe care l-am văzut în ultimii ani este, însă, Iga Swiatek. A câștigat 31 de meciuri la rând și este foarte previzibilă, mai ales pe zgură", a declarat Mats Wilander.
Citește și:

Iga Swiatek - Qinwen Zheng, în optimile Roland Garros

Liderul WTA va reveni pe zgura de la Paris luni, urmând a se duela pentru un loc în sferturile Roland Garros cu Qinwen Zheng, chinezoaica de pe locul 74 WTA care a trecut în competiție de Maryna Zanevska, Simona Halep și Alize Cornet.
La rândul ei, Iga Swiatek le-a eliminat deja pe Lesia Tsurenko, Alison Riske și Danka Kovinic, în primele două partide cedând doar 4 game-uri.
picture

Iga Swiatek - Danka Kovinic - Roland-Garros

Partida dintre Iga Swiatek și Qinwen Zheng va avea loc luni de la o oră care va fi anunțată în cursul acestei zile de organizatori. Învingătoarea va juca în sferturile Roland Garros cu cea care se va impune în duelul Jessica Pegula - Irina Begu.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 29 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo