Iga Swiatek s-a calificat fără emoții în marea finală a turneului de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2020. Poloneza, în vârstă de 21 de ani, s-a impus în fața Dariei Kasatkina cu scorul de 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 5 minute de joc.
Iga Swiatek a obținut astfel victoria consecutivă cu numărul 34 în circuitul feminin de tenis. Liderul mondial din WTA nu a părut nicio clipă vulnerabilă în fața rusoaicei. Deși Kasatkina putea să micșoreze proporțiile scorului, rusoaica nu a profitat de șansele pe care le-a avut în fața polonezei.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Swiatek, criticată aspru pentru înfrângerea cu Cornet de la Wimbledon: "E un dezastru, nu-mi explic"
IERI LA 09:24

Iga Swiatek e la o victorie distanță de titlul de la Roland Garros

În marea finală de sâmbătă, Swiatek o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Coco Gauff, favorita numărul 18 de pe tabloul principal de simplu de la Paris, și Martina Trevisan, ocupanta locului 59 WTA. Iga Swiatek e campioană la Roland Garros în 2020.
"Este un moment special pentru mine, sunt foarte emoționată, îmi place să joc aici și am fost în stare să joc tenisul pe care-l vreau. E mult mai ușor să am oamenii în spate pentru că mă ajută. După primul an a venit covidul, nu am avut susținători, încă sunt surprinsă acum să văd câți oameni vin de acasă ca să mă urmărească. Vreau să tratez fiecare meci la fel, ascult muzică atunci când ies pe teren. Mă folosesc de tot ca să joc bine", a spus Iga Swiatek la interviul de după meci.
Prin urmare, Iga Swiatek pornește cu prima șansă la câștigarea titlului, mai ales la maniera în care a jucat până acum pe zgura pariziană. Câștigătoare la Paris în 2020, Iga Swiatek a trecut până acum de Tsurenko, Riske, Kovinic, Zheng, Pegula și Kasatkina, cedând un singur set în meciul din optimi, în fața chinezoaicei Qinwen Zheng.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Iga Swiatek, out de la Wimbledon! Poloneza a făcut un meci dezastruos contra lui Alize Cornet
IERI LA 16:42
Wimbledon
Iga Swiatek, victorie muncită la Wimbledon, în turul 2, în fața sportivei de pe locul 138 WTA
30/06/2022 LA 16:54