Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek e pur și simplu de neoprit! A spulberat-o pe Riske și e în turul 3 la Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 26/05/2022 la 18:25 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, după o victorie fulger în fața americancei Alison Riske, scor 6-0, 6-2.

Mesajul scris de Iga Swiatek pe camera de filmat după prima victorie de la Roland Garros

Iga Swiatek își continuă parcursul de vis început în urmă cu mai bine de 3 luni. De atunci, poloneza a câștigat turneele de la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma și este mare favorită să triumfe și la Roland Garros.
La paris, cea mai bună jucătoare a lumii a ajuns deja în turul 3, după ce a surclasat-o pe Alisson Riske, scor scor 6-0, 6-2. Meciul a fost unul fără istoric, liderul mondial jucând un tenis perfect pe tot parcursul partidei. În primul set a cedat numai 7 puncte, iar în cel de-al doilea a avut în permanență controlul, chiar dacă americanca și-a ridicat puțin nivelul.
Așadar, Swiatek a defilat în primele două partide de la Roland Garros, cedând numai 3 game-uri (în primul tur a trecut de Lisia Tsurenko, scor 6-2, 6-0). În total, poloneza a stat pe teren numai o oră și 58 de minute, mai puțin decât orice altă jucătoare calificată în turul 3.
Citește și:

Iga Swiatek defilează la Roland Garros

Aceasta a fost a 30-a victorie consecutivă pentru Swiatek și nimic nu pare să o poată opri din drumul său către al doilea titlu la Roland Garros, după cel din 2020. De asemenea, acest succes a fost al 16-lea din ultimele 18 jucate la Grand Slam-ul parizian, ceea ce înseamnă un procentaj de 89% al victoriilor. În era open, numai Magaret Court (95%), Chris Evert (92%) și Stefi Graf (90%) au avut perioade mai faste în carieră.
În runda următoare, Swiatek o va înfrunta pe Danka Kovinic, carea învins-o azi în minim de seturi pe Ana Karolina Schmiedlova.
În mod normal, Swiatek nu va avea probleme cu muntenegreanca, astfel că i-ar putea fi adversară Simonei Halep în optimi. Românca este aproape de victorie în duelul cu Zheng, dar pentru a ajunge să înfrunte liderul mondial va trebui să treacă și de turul 3, acolo unde va da peste Alize Cornet sau Jelena Ostapenko.
Un eventual duel Halep-Swiatek în optimi ar fi o adevărată finală, deoarece învingătoarea va deveni mare favorită la cucerirea trofeului. Pe această jumătate de tablou mai sunt câteva jucătoare puternice, dar toate au arătat sincope până în prezent la Paris.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo