Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Iga Swiatek nu e la un nivel uman!" Mats Wilander, impresionat de liderul WTA

Bianca Dumitru

Publicat 01/06/2022 la 16:32 GMT+3

Iga Swiatek este una dintre marile favorite ale turneului de la Roland Garros, fiind singura sportivă din top 10 WTA rămasă în competiție. Mats Wilander este de părere că liderul mondial este la un nivel diferit de al celorlalte jucătoare, ceea ce îi va permite să câștige trofeul.

Swiatek nach Sieg gegen Zheng Qinwen im Achtelfinale

Credit imagine: SID

Iga Swiatek este singura sportivă din top 10 WTA care se mai află în competiție la Roland Garros. Poloneza, care a împlinit marți 21 de ani, a reușit o serie impresionantă de victorii, iar în Grand Slam-ul parizian nu a pierdut decât un set.
Mats Wilander a vorbit despre parcursul liderului mondial, evidențiind forța de care a dat dovadă în meciul cu Qinwen Zheng. Expertul Eurosport a punctat că nu consideră că vreo sportivă rămasă în competiție îi poate pune probleme în cursa pentru trofeu.
"Cred că lupta pe care poloneza a dat-o împotriva lui Zheng a arătat că este încă umană și că nivelul de pe tabloul feminin este incredibil de ridicat. Este incredibilă și orice sportivă din tragere la sorți poate să iasă pe teren și să joace un tenis grozav.
Dar cred că Swiatek a arătat că nu este cu adevărat la un nivel uman prin modul în care a întors meciul. Cred că este la un alt nivel. Nu știu dacă a mai rămas vreo jucătoare în turneu care să o poată răni și nu cred că va pierde în acest turneu. Arată foarte, foarte stabilă", a declarat Mats Wilander.
Citește și:
În această după-amiază, Iga Swiatek o înfruntă pe Jessica Pegula, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Sportiva care se va califica în semifinale va da peste Daria Kasatkina, care a trecut un pic mai devreme de Veronika Kudermetova, în două seturi, scor 4-6, 6-7 (5).
picture

Cele mai importante momente ale jocului Iga Swiatek - Qinwen Zheng, în optimile de finală la Paris

Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 1 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo