La 18 ani, americanca a părut copleșită de miza primei sale finale de Mare Slam, la Roland Garros. După un parcurs magic la Paris pentru Coco Gauff, în care a trecut de Rebeca Marino (turul 1), Alison van Uytvanck (turul 2), Kaia Kanepi (turul 3), Elise Mertens (optimi), Sloane Stephens (sferturi), Martina Trevisan (semifinale), fără să piardă set, ea nu a putut să facă față jocului liderului mondial.
A obținut un singur game în primul set și, desi a început tare setul 2, a condus cu 2-0, a cedat în cele din urmă cu 3-6. La final a recunoscut superioritatea adversarei.

"Datorită vouă sunt aici. Vă mulțumesc!"

Wimbledon
Iga Swiatek, out de la Wimbledon! Poloneza a făcut un meci dezastruos contra lui Alize Cornet
ACUM 16 ORE
"Pentru mine a fost prima finală de Mare Slam și asta s-a văzut. În primul rând, vreau să o felicit pe Iga, joacă atât de bine în ultimele luni… Probabil că va mai juca multe finale de Grand Slam poate, cine știe, și împotriva mea", a declarant imediat după finala Coco Gauff.
La 18 ani, Coco ajunge pe locul 13 mondial, cea mai bună poziție din carieră. Ar fi intrat în top 10 WTA, pe pozișia a 8-a, dacă ar fi trecut de Swiatek.
"Mulțumesc echipei mele, îmi pare rău că nu am putut câștiga azi. Le mulțumesc tuturor care m-au susținut, datorită vouă sunt aici", a mai spus Gauff la festivitatea de premiere.
Wimbledon
Iga Swiatek, victorie muncită la Wimbledon, în turul 2, în fața sportivei de pe locul 138 WTA
30/06/2022 LA 16:54
Wimbledon
Gabriela Ruse, înfrângere dureroasă la Wimbledon! A cedat în 3 seturi în fața lui Cori Gauff
28/06/2022 LA 14:43