Irina Begu, a 63-a jucătoare de tenis a lumii, și-a egalat sâmbătă cea mai bună performanță din carieră la Roland Garros, sportiva noastră reușind calificarea în faza optimilor de finală la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Irina a trecut în două seturi, scor 6-1, 6-4, de Leolia Jeanjean (227 mondial), una dintre favoritele gazdelor.
Partida a durat o oră și 26 de minute de joc, iar Irina a arătat un nivel de joc foarte bun. Ajutată și de multitudinea de erori comise de Jeanjean, sportiva noastră a profitat de șansele avute și s-a distanțat decisiv în fiecare manșă. Acum, pentru calificarea în sferturi, Irina Begu o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Pegula și Zidansek.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
IERI LA 16:30

Irina Begu, prima reacție după calificarea în optimi, la Roland Garros

După meci, Irina Begu a fost intervievată pe teren de Alex Corretja. Sportiva noastră a rămas fără voce și și-a găsit cu greu cuvintele în fața publicului francez: "Leolia avut un turneu grozav, nu e niciodată ușor să joci împotriva unei adversare din Franța aici. Îi doresc toate cele bune în viitor. Cred că am jucat un meci foarte bun de la început, am fost foarte agresivă, apoi am simțit cum publicul o susținea foarte tare, a fost dificil, am avut emoții pe final.
A fost puțin mai complicat în final. Nu o văzusem jucând înainte, dar am văzut ce joacă aici la Paris, m-am uitat pe Eurosport la partidele ei. Am avut o tactică bună de la început și am simțit imediat ce trebuie să joc împotriva ei, chiar de la început", a spus Irina Begu la interviul de după meci.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/27/3381916.jpg
Roland Garros
Ora de start a meciului Irina Begu - Jessica Pegula în optimile de finală la Roland Garros 2022
29/05/2022 LA 13:42
Roland Garros
Irina Begu și-a aflat adversara din optimi la Roland Garros! Românca are bilanț pozitiv cu ea
28/05/2022 LA 14:08