Irina Begu s-a oprit în optimile de finală la Roland Garros, fiind învinsă de Jessica Pegula în trei seturi, cu 4-6, 6-2, 6-3. Reprezentanta României a avut un prim set foarte bun, dar adversara a preluat controlul din actul secund, a greșit mai puțin, iar la final a obținut prezența în sferturile de finală. Partida a durat 2 ore și 9 minute.

Irina Begu, raliu spectaculos câștigat cu Jessica Pegula la Roland Garros

"Este greu pe zgură. Câteodată vreau să obțin mingile câștigătoare mai devreme, dar am găsit cumva răbdarea. Am început să joc mai inteligent în setul al doilea și cumva că mi-am dat seama ce am de făcut pentru a câștiga meciul", a declarat Jessica Pegula după meci.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43

Irina Begu, tur 4 într-un Grand Slam doar pentru a treia oară în carieră

În ciuda acestui rezultat, Irina Begu (31 ani) a avut una dintre cele mai bune evoluții din carieră într-un turneu de Grand Slam. Prezența în turul 4 la Openul Franței din acest an a fost doar a treia în 41 de participări în turnee de Grand Slam, după Australian Open 2015 și Roland Garros 2016.
Totodată, cele trei victorii de la Paris în acest an o ajută pe reprezentanta României să revină în Top 50 WTA. Irina se afla la startul turneului pe locul 63, dar și-a asigurat în ierarhia LIVE un salt de 21 de locuri, până pe 42. Până la final. Ea mai poate fi devansată doar Sloane Stephens și Qinwen Zheng.
Odată cu eliminarea Irinei Begu, România a rămas fără reprezentanți la Roland Garros pe tablourile de simplu. De partea cealaltă, Jessica Pegula va juca în sferturile de finală cu învingătoarea dintre Iga Swiatek și Qinwen Zheng.
https://i.eurosport.com/2022/05/29/3383852.jpg
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55