Irina Begu și-a egalat astăzi cea mai bună performanță din carieră la Roland Garros, românca reușind calificarea în faza optimilor de finală la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Begu a trecut în două seturi, scor 6-1, 6-4, de Leolia Jeanjean (locul 227 WTA), una dintre favoritele gazdelor.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Pentru prezența în optimile Roland Garros, românca va primi 240 de puncte WTA, care îi vor asigura o urcare importantă în ierarhia mondială. Sportiva aflată la startul competiției pe locul 63 WTA are șanse importante de a reveni printre cele mai bune 40 de sportive ale lumii.
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul 3 la Wimbledon. Românca, învinsă de Jelena Ostapenko în 3 seturi
ACUM 13 ORE
Conform clasamentului LIVE, Irina Begu este pe locul 41 mondial, ceea ce reprezintă o ascensiune de 22 de locuri. Cea mai bună clasare a româncei este locul 22, pe care l-a ocupat în august 2016.
Citește și:

IRINA BEGU, PRIMA REACȚIE DUPĂ CALIFICAREA ÎN OPTIMI, LA ROLAND GARROS

După meci, Irina Begu a fost intervievată pe teren de Alex Corretja. Sportiva noastră, rămasă fără voce, și-a găsit cu greu cuvintele în fața publicului francez:
"Leolia avut un turneu grozav, nu e niciodată ușor să joci împotriva unei adversare din Franța aici. Îi doresc toate cele bune în viitor. Cred că am jucat un meci foarte bun de la început, am fost foarte agresivă, apoi am simțit cum publicul o susținea foarte tare, a fost dificil, am avut emoții pe final.
A fost puțin mai complicat în final. Nu o văzusem jucând înainte, dar am văzut ce joacă aici la Paris, m-am uitat pe Eurosport la partidele ei. Am avut o tactică bună de la început și am simțit imediat ce trebuie să joc împotriva ei, chiar de la început", a spus Irina Begu la interviul de la finalul partidei.
În optimile turneului de pe zgura pariziană, românca o va înfrunta pe învingătoarea din disputa Jessica Pegula - Tamara Zidansek.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/27/3381916.jpg
Wimbledon
Irina Begu, prima jucătoare din România calificată în turul 3 la Wimbledon! Victorie cu Cocciaretto
29/06/2022 LA 17:53
Wimbledon
Irina Begu, început perfect la Wimbledon! Românca e în turul doi, după un meci solid cu Gorgodze
27/06/2022 LA 19:50