Leolia Jeanjean a obținut joi calificarea în turul 3 la Roland Garros, eliminând-o pe Karolina Pliskova, a opta favorită a competiției, cu scorul de 6-2, 6-2. Anterior, franțuzoaica o învinsese la Paris pe iberica Nuria Parrizas-Dias în minimum de seturi. Pentru un loc în optimile de finală, franțuzoaica va da peste Irina Begu, cea care a trecut în turul 2 de Ekaterina Alexandrova.
Jeanjean, care se remarcase drept o junioară de top în Franța, ar fi putut ajunge o jucătoare importantă până când s-a accidentat la genunchi, ceea ce a determinat-o să renunțe la sport și să plece în Statele Unite pentru a studia pentru o diplomă în finanțe. Acum, sportiva din Franța profită de fiecare moment pe teren, în fața spectatorilor francezi atât de pasionați și speră să continue parcursul la Paris.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul 3 la Wimbledon. Românca, învinsă de Jelena Ostapenko în 3 seturi
IERI LA 09:33

Jeanjean, fără presiune în meciul cu Irina Begu, din turul 3 la Roland Garros

Jeanjean a fost întrebată la conferința de presă de la Paris despre dificultățile pe care le găsește acum, înainte de meciul din turul al treilea. Franțuzoaica a spus că pe teren nu i se pare nimic dificil, dar că resimte așteptările și presiunea presei: "Presa ocupă foarte mult spațiu, cred eu. Este ceva cu care nu sunt deloc obișnuită și în care nu mă simt foarte confortabil.
Cred că asta va fi cel mai greu de gestionat. După aceea, restul, sunt o persoană destul de simplă, nu mi se urcă la cap succesul. Trăiesc în prezent și mă bucur de reușitele actuale. Inevitabil, sunt foarte, foarte fericită, dar trebuie să precizez că nici euforică nu sunt. Pur și simplu savurez momentul și sunt pregătită de orice luptă, indiferent de adversară", a spus Jeanjean la conferința de presă.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/26/3381185.jpg
Wimbledon
Irina Begu, prima jucătoare din România calificată în turul 3 la Wimbledon! Victorie cu Cocciaretto
29/06/2022 LA 17:53
Wimbledon
Irina Begu, început perfect la Wimbledon! Românca e în turul doi, după un meci solid cu Gorgodze
27/06/2022 LA 19:50