Irina Begu s-a calificat în optimile turneului de Grand Slam de la Roland Garros, sâmbătă, la Paris, după ce a învins-o pe franţuzoaica Leolia Jeanjean, cu 6-1, 6-4. Begu a obţinut victoria după o oră şi 26 de minute şi şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Roland Garros, reuşită în premieră în 2016.
Irina Begu a început în forţă meciul cu Jeanjean (26 ani, 227 WTA), debutantă la Roland Garros, şi a condus cu 5-0 în primul set, câştigat cu 6-1. Begu a avut 5-1 în setul secund, dar i-a permis adversarei să se apropie la un singur ghem (5-4), ratând trei mingi de meci. În cele din urmă românca s-a impus cu 6-4, revenind în ultimul ghem de la 0-30. Jeanjean a avut 11 mingi de break, dar nu a reuşit să fructifice decât una. Begu a încheiat cu 26 de mingi direct câştigătoare, de două ori mai multe decât Jeanjean (13), având şi mai puţine erori neforţate (21-27).
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul 3 la Wimbledon. Românca, învinsă de Jelena Ostapenko în 3 seturi
01/07/2022 LA 09:33

Leolia Jeanjean a vorbit despre înfrângerea cu Irina Begu la Roland Garros

"În comparație cu jucătoarele cu care m-am confruntat înainte, ea a avut un joc ceva mai solid, mai stabil, care seamănă puțin cu al meu. Schimburile au fost destul de lungi, din punct de vedere fizic am fost destul de încordată și picioarele nu au reacționat foarte bine. Sinceră să fiu, nu am găsit soluțiile, nu am avut prea mult spațiu de manevră. În realitate nu am simțit că mi-a dat vreo șansă.
Este o primă experiență, cred că nu pot să-mi reproșez prea multe. E prima dată când joc pe un teren atât de mare, cu atâția oameni în tribune. Am făcut ce am putut. Este o fericire pură că am putut trăi un astfel de moment. E adevărat că e un pic mai greu de gestionat înfrângerea, nu e ceva care să te facă fericit, dar privind în urmă, m-am simțit foarte bine, cel mai bun moment din cariera mea", a spus Jeanjean la conferința de presă de la Roland Garros.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/27/3381916.jpg
Wimbledon
Irina Begu, prima jucătoare din România calificată în turul 3 la Wimbledon! Victorie cu Cocciaretto
29/06/2022 LA 17:53
Wimbledon
Irina Begu, început perfect la Wimbledon! Românca e în turul doi, după un meci solid cu Gorgodze
27/06/2022 LA 19:50