Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG ROLAND GARROS ZIUA 1 | Gabriela Ruse, învinsă de Elise Mertens. Sorana Cîrstea este în turul 2

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/05/2022 la 23:10 GMT+3

Sorana Cîrstea a fost prima jucătoare de la ediția din acest an care s-a calificat în turul 2. Între timp, doi capi de serie din primii 10 în turneul feminin au fost eliminați: Ons Jabeur și Grabine Muguruza.

Gabriela Ruse

Credit imagine: Getty Images

Zi plină de tenis pe canalele Eurosport, acolo unde Sorana Cîrstea a acces în turul secund de la Roland Garros. Nu la fel de norocoasă a fost Gabriela Ruse, care a pierdut fără drept de apel în fața belgiencei Elise Mertens.
Surprizele zilei au venit la feminin, acolo unde Garbine Muguruza, fostă câștigătoare a turneului, a fost învinsă de veterana Kaia Kanepi. "Bomba" a fost detonată încă din prima partidă de duminică, Ons Jabeur, câștigătoare la Madrid și finalistă la Roma, pierzând la Magda Linette, scor 6-3, 6-7(4), 5-7.
La masculin, surpriza zilei a fost reprezentată de eliminarea lui Davidovich-Fokina, cel care făcuse finală la Monte Carlo (bătut de Tsitsipas). Ibericul a cedat azi neașteptat la olandezul Griekspoor, scor 6-2, 0-6, 4-6, 3-6.

LIVE BLOG Roland Garros, ziua 1

Fenomenul Carlos Alcaraz trece fără probleme în turul secund la Roland Garros, după ce l-a depășit cu 6-4, 6-2, 6-0 pe Juan Ignacio Londero.
Leylah Fernandez, tânăra de 19 ani care a impresionat la US Open 2021, merge în turul secund după un succes în fața favoritei publicului, Kiki Mladenovic, 6-0, 7-5.
Cea mai lungă partidă a zilei s-a încheiat. Ugo Carabilli, jucător venit din calificări a trecut de rusul Aslan Karatsev, după 4 ore și 17 minute de joc. S-a terminat 6-3, 4-6, 6-4, 3-6, 7-6(5), în favoarea argentinianului.
Alcaraz joacă acum, în direct la Eurosport 1. Iată mai jos ceva din magia fenomenului spaniol.

Zverev, fără emoții în turul secund la Roland Garros

Alexander Zverev nu a avut emoții în primul tur, e adevărat, asta și în contextul în care a avut un adversar modest: austriacul Ofner, locul 218 ATP. Germanul s-a impus cu 6-2, 6-4, 6-4 și va juca în turul doi cu învingătorul partidei Lajovic - Baez.
Belinda Bencic, elvețianca favorită 14, s-a impus în doar o oră și un minut în fața unguroaicei Reka-Luca Jani. Maghiara a reușit doar câte un game pe set. Bencic ar putea în turul doi de Bianca Andreescu. Canadianca trebuie să treacă însă, mai întâi de Ysaline Bonaventure (Belgia).
Adolescenta americană Coco Gauff a trecut în două seturi, 7-5, 6-0 de canadianca Rebecca Marino, locul 116 în lume, care era abia la al patrulea turneu major din carieră. Coco a avut emoții doar în primul set, unul cu 5 breakuri! În partea a doua, jocul a fost într-un singur sens, cu doar 13 puncte câștigate de nord-americancă. Favorita 18 merge mai departe!

Ruse, eliminată de la Roland Garros 2022

FINAL | Gabriela Ruse - Elise Mertens 3-6, 1-6. Reprezentanta României s-a oprit după turul 1 la Roland Garros. Ruse a cedat și setul secund cu 6-1. Jocul a durat o oră și 17 minute.
Alexander Zverev a petrecut mai puțin de 2 ore pe teren în partida cu austriacul Sebastian Ofner, pe care l-a depășit cu 6-2, 6-4, 6-4.
Gabriela Ruse a început meciul cu mult curaj, cu break. Reprezentanta Belgiei a avut o reacție imediat și și-a recuperat break-ul, 1-1. Apoi a avut o perioadă foarte bună și s-a despins la 4-1. Românca a avut o șansă să revină în primul set, după ce a legat două game-uri, 3-4, dar Mertens a avut ultimul sprint și a pus punct primului act cu 6-3.
Maria Sakkari a fost prea bună pentru reprezentanta gazdelor, Clara Burel. Sportiva din Grecia s-a impus cu 6-2, 6-3.
Tallon Griekspoor l-a învins pe Alejandro Davidovich Fokina în patru seturi, cu 2-6, 6-0, 6-4, 6-3. Așadar, în câteva momente începe partida dintre Gabriela Ruse și Elise Mertens.
Serviciul l-a ajutat pe John Isner să-l învingă pe francezul Quentin Halys. Americanul s-a impus cu 3-1 la seturi, dar toate au fost câștigate la tiebreak: 7-6, 4-6, 7-6, 7-6. Meciul a durat 3 ore și 20 de minute.

Felix Auger-Aliassime "supraviețuiește"

Felix Auger-Aliassime a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l depăși pe JP Varillas, cu 2-6, 2-6, 6-1, 6-3, 6-3. Canadianul se numără printre favoriții turneului, dar nu a arătat niciodată așa până când a spart serviciul lui Varillas pentru prima dată în setul al treilea. Din acel moment a controlat integral jocul.
S-a anunțat programul zilei a doua la Roland Garros. Alte două românce, Ana Bogdan și Irina Begu, vor intra luni în scenă. Programul este de 5 stele pe Philippe-Chatrier.
Garbine Muguruza, o altă mare favorită, și-a luat și ea adio de la Roland Garros 2022 încă după pirmul tur. Favorită nr. 10 și învingătoare la edișia din 2016 a fost învinsă în trei seturi de Kaia Kanepi cu 2-6, 6-3, 6-4.
Ce meciuri s-au mai încheiat, între timp, în turul 1 la Rolang Garros:
Masculin
  • Altmaier – Munar 1-6, 3-6, 6-4, 3-6
  • Bedene - O'Connell 6-2, 6-4, 6-7, 6-1
  • Coric – Taberner 3-6, 6-2, 6-3, 6-1
  • Kuznetsov – Schwartzman 3-6, 6-1, 4-6, 2-6
  • Daniel – Barrere 6-3, 2-6, 6-0, 3-6, 4-6
  • Cuevas – Brooksby 6-2, 6-1, 6-2
  • van de Zandschulp - Kotov 6-3, 3-6, 6-3, 6-2
Feminin
  • Haddad Maia – Bucsa 6-3, 1-6, 6-2
  • Osorio – Tan 6-4, 6-3
  • Monnet – Muchova 3-6, 3-6
  • Sasnovich – Wang 6-4, 6-1
  • Pera - Teichmann 2-6, 1-6
Apropo de Novak Djokovic, liderul mondial îmlinește azi 35 de ani! Formația Airplay i-a cântat la "La Mulți Ani" în limba franceză.
picture

Dedicație specială pentru Novak Djokovic, la împlinirea a 35 de ani, din partea grupului Airplay

Într-un interviu acodat pentru Eurosport, Sorana Cîrstea a dezvăluit că în urmă cu 2 zile i-a cerut ajutorul marelui Goran Ivanisevic, azi antrenorul lui Novak Djokovic.
Primul meci pe Philippe Chatrier, prima mare surpriză. Ons Jabeur a fost eliminată de Magda Linette, cu 3-6, 7-6, 7-5. Tunisianca a pornit din postura de cap de serie nr. 6 și a venit la Paris după o periaodă foarte bună.
Sloane Stephens este următoarea adversară a Soranei Cîrstea la Roland Garros. Jucătoarea din Statele Unite a trecut în trei seturi de Jule Neimeier, cu 5-7, 6-4, 6-2. O super-lovitură realizată de sportiva din Germania nu a ajutat-o prea mult în partida cu Sloane Stephens.
picture

O super-lovitură realizată de Jule Neimeier nu a ajutat-o prea mult în partida cu Sloane Stephens

Finalist în 2018 și 2019 la Roland Garros, Dominic Thiem a încheiat socotelile după primul tur la ediția din acest an. Austriacul a fost învins în trei seturi de Hugo Dellien din Bolivia, cu 6-3, 6-2, 6-4.
S-a încheiat și prima partidă din turneul masculin. Grigor Dimitrov i-a lăsat doar trei game-uri americanului Marcos Giron, scor 6-1, 6-1, 6-1.
FINAL | Sorana Cîrstea-Tatjana Maria 6-3, 6-3
Sorana Cîrstea a încheiat în forță meciul din turul 1 cu Tatjana Maria, cu un parțial 6-0! Ea este prima jucătoare care s-a calificat în turul 2.
picture

Sorana Cirstea a început în forță și a încheiat în forță meciul cu Tatjana Maria, cu break la zero

  • Sorana este tot mai încrezătoare în meci și a câștigat și al patrulea game la rând. A preluat conducerea cu break, 4-3.
  • Reprezentanta României a egalat la 3-3 și totul pare să meargă acum în favoarea ei.
  • Sorana a relansat setul secund, după ce a câștigat 8 din ultimele 10 puncte. Și-a luat break-ul înapoi, 2-3!
  • Începutul setului doi este în oglindă cu primul. De această dată, germanca a câștigat primele trei game-uri.
  • Sorana Cîrstea are o cădere la începutul setului doi, iar adversara se desprinde la 2-0.
Sorana Cîrstea câștigă primul set cu un game la zero, scor 6-3! 32 de minute a durat primul set.
  • Sorana este din nou în față cu break în primul set. A fructificat a patra minge de break în game-ul opt și va servi pentru set: 5-3
  • Într-un game cu erori pentru Sorana Cîrstea, Tatjana Maria își recuperează serviciul cedat în primele minute ale jocului: 4-3
  • Jucătoarea din Germania joacă mai bine de câteva minute și a obținut un prim game fără emoții: 4-2 pentru Sorana.
  • Cîrstea nu are probleme pe propriul serviciu și rămâne în față cu un break, 4-1.
  • Maria sparge gheața după aproximativ 15 minute de joc. Sorana este la conducere cu un break avans, 3-1.
  • Sorana are un început solid de joc, 3-0. A trebuit să muncească mai mult pentru game-ul trei, dar a închis cu o scurtă superbă. Lucrurile merg foarte bine pentru ea, după o perioadă mai puțin fastă în ultimele săptămâni.
  • Reprezentanta României rupe echilibrul din debutul jocului. Break și 2-0.
  • Sorana Cîrstea a început la serviciu partida din turul 1 și a intrat bine în meci, 1-0.

Cotă de 1,3 pentru o victorie a româncei în primul tur

Tatjana Maria se poate mândri cu faptul că a învins nume mari ale tenisului mondial. Pe șase dintre ele chiar când erau în vârful ierarhiei! De asemenea, ea are 33 de succese la jucătoare aflate în Top 10 WTA la ora partidelor. Nu e la îndemâna oricui.
Jucătoarea din Germania a debutat în circuit sub numele de Tatjana Malek. În 2013 s-a căsătorit cu antrenorul său, fostul jucător francez, Charles Edouard Maria, care este cu 14 ani mai în vârstă. Cei doi au împreună două fetițe, Charlotte, care s-a născut în 2013, și Cecilia, născută în luna aprilie a anului trecut. După ce a născut a doua oară, nemțoaica de 34 de ani, care a câștigat din tenis peste 3,4 milioane de dolari, a revenit în circuit și a câștigat turneul de la Bogota, turneu de categoria WTA 200. A fost a doua sa victorie în WTA, după cea de la Mallorca din 2018.
Tatjana Maria in Bogota 2022
Locul 107 mondial, Tatjana este o bună jucătoare de dublu, având în palmares patru trofee. A fost pe locul 46 în topul mondial, cea mai bună clasare a sa, în 2017. Se bucură de victorii la nume mari ale tenisului mondial, inclusiv la Simona Halep, pe care a învins-o de două ori, dar în 2009. Au mai căzut ”pradă” nemțoaicei Garbine Muguruza, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Paula Badosa.
În schimb, Sorana Cîrstea are două victorii la Tatjana: la Charleston, pe zgură, în 2013, și la Limoges, pe hard, în 2019. Și acum românca, favorită 26, este considerată având prima șansă la câștig.
Cristina Bucșa-Betariz Haddad Maia (ora 12:00, Terenul 12)

Spaniola născută la Chișinău debutează la Roland Garros

Cristina Bucșă este născută la Chișinău, dar s-a mutat cu familia în Cantabria și reprezintă acum Spania.
Are 24 de ani și acum, la Paris, a reușit să se califice pentru prima dată pe tabloul principal. Este abia la al treilea turneu de Mare Slam, după US Open 2021 și Australian Open 2022. Nu a câștigat încă niciun meci la un turneu major.
Este antrenată de tatăl său, Ion Bucșa și ocupă poziția 127 WTA. Este cel mai bun loc ocupat în carieră. În calificări, Cristina a trecut de Olga Govortsova (Belarus), Arina Rodionova (Australia) și Laura Siegemund (Germania).
În primul tur la Paris o va întâlni pe brazilianca Beatriz Maia Haddad, locul 49 mondial.
Dimonik Thiem-Hugo Dellien (ora 12:00, Terenul Simonne Mathieu)

Thiem, campionul de la US Open 2020, nu a mai câștigat un meci din mai 2021!

Dominic Thiem a fost un concurent incredibil în ultimele sezoane, devenind campion la US Open în 2020 și ajungând în finala Australian Open 2020 și Roland-Garros 2018 și 2019.
Fostul număr 3 mondial a suferit însă un proces epuizant de reabilitare la încheietura mâinii drepte după o accidentare suferită la Mallorca Open în iunie anul trecut. Thiem nu a reușit să câștige vreun meci de la Roma 2021. Speră să înceapă seria acum și să-l elimine pe numărul 87 mondial, bolivianul Hugo Dellien. De un an așteaptă austriacul un succes!
Gabriela Ruse-Elise Mertens (Terenul 6, meciul 4)


Prima dată la Paris pentru Gabi Ruse


Elise Mertens și-a început sezonul de zgură cu multe accidentări, retrăgându-se în primul tur la Istanbul, din cauza piciorului drept, și apoi la Madrid și Roma.
Ea a obținut primele victorii la Strasbourg săptămâna trecută și le-a eliminat pe Carole Monnet și Anna-Lena Friedsam. Fost numărul 12 mondial, belgianca a avut rezultate foarte bune în turneele de Mare Slam. Ea a ajuns cel puțin în a treia rundă în fiecare dintre ultimele sale 16 turnee majore! La Paris, ea a obținut mai multe victorii în fiecare dintre cele șase vizite ale sale, ajungând până în turul al patrulea în 2018.
Elena-Gabriela Ruse a început anul cu prima ei intrare directă din carieră pe un tablou de Grand Slam, la Australian Open. A reușit să o învingă pe Jasmine Paolini, scor 6-1, 6-3, înainte de a ceda în fața Veronikăi Kudermetova în turul doi. Gabi Ruse a intrat în Top 100 WTA după ce a câștigat turneul de la Palermo, anul trecut. În ultimul timp rezultatele sale nu au fost dintre cele mai bune. Nu a mai câștigat două meciuri consecutive pe un tablou principal din septembrie! Gabi Ruse va debut ape tablou la Paris și are un palmares de 4-17 cu jucătoare din Top40. Elise Mertens, în schimb, are performanțe bune cu jucătoarele care nu sunt cap de serie: 39-4 la turneele de Mare Slam.
Juan Ignacio Londero-Carlos Alcaraz (Teneul Philippe Chatrier, ultimul meci)

Puștiul minune în acțiune

Carlos Alcaraz a uimit pe toată lumea. Anul trecut, la Paris, devenea cel mai tână jucător, de la Djokovic în 2005, care reușea un succes la Roland Garros. S-a oprit în turul 3. Între timp, tânărul de 19 ani continua să impresioneze de la turneu la turneu. Alcaraz a strâns titluri de Masters la Miami și Madrid, dar și alte turnee importante precum Rio de Janeiro sau Barcelona.
PARIS, FRANCE May 19. Carlos Alcaraz of Spain during training on Court Philippe Chatrier in preparation for the 2022 French Open Tennis Tournament at Roland Garros on May 19th 2022 in Paris, France. (Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)
A ajuns pe locul 6 ATP și are o formă feroce, care-l propulsează ca fiind drept unul dintre favoriții la trofeu! Va trebui însă să fie atent. În primul tur va juca împotriva unui argentinian pe care nu l-a mai văzut în partea cealaltă a fileului.
Actual numărul 114 mondial, Juan Ignacio Londero este lucky-loser la Paris, având mare noroc să intre pe tablou. În 2019 a impresionat însă, ajungând până în turul 4 la Paris, fiind oprit doar de Rafael Nadal.

Turneul care nu se uită pentru Sakkari și Gauff

Roland-Garros 2021 este turneul pe care grecoaica Maria Sakkari și Coco Gauff (SUA), nu îl vor uita niciodată.
În urmă cu douăsprezece luni, numărul 4 mondial, Maria Sakkari, a făcut prima ei semifinală de Grand Slam din carieră, chiar aici la Paris. Avea să fie oprită de viitoarea campioană, cehoaica Barbora Krejcikova.
Jucătoarea elenă are de ce să fie optimistă? O va înfrunta pe Clara Burel (95 WTA), o franțuzoiacă de doar 21 de ani. Numai că Clara este fost număr 1 mondia la junior și în 2020 a reușit o serie de victorii consecutive pentru a ajunge în turul 3 la Paris.
Sakkari tocmai a jucat o finală în Mastersul de la Roma, pierdută în fața tunisiencei Ons Jabeur.
Pe de altă parte, adolescenta Coco Gauff a sărbătorit în 2022 absolvirea liceului cu niște poze destul de spectaculoase în șapcă și rochie, în fața Turnului Eiffel. Anul trecut ea a juns până în sferturi, la Paris. Adversara sa din runda inaugurală va fi canadianca Rebecca Marino, locul 116 în lume, care este la al patrulea turneu major din carieră.
Sezonul trecut, Gauff, în vârstă de 17 ani, a devenit cea mai tânără jucătoare care a ajuns în sferturile de finală majore din 2006 încoace. Ea are pe zgura pariziană un record de 4-3, dar înfrângerile adolescentei americane sunt în fața formidabilului trio Maria Sakkari, Simona Halep și Daria Kasatkina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo